Učenici i nastavnici OŠ "Sokolac" sakupili više od 3.000 KM za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji

04.12.2023. 15:22
1
IZVOR: srna.rs

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Sokolac" u humanitarnoj akciji "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" u novembru su sakupili više od 3.000 KM, rekao je Srni direktor ove ustanove Đorđe Rajić.

Rajić je naveo da je, kao i svake godine, više od 800 učenika od prvog do devetog razreda, uz podršku roditelja, prikupljalo novac za vršnjake sa Kosova i Metohije.

On je istakao da ova obrazovna ustanova u velikoj humanitarnoj akciji "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji" učestvuju tradicionalno već desetak godina, te da je dvije godine prikupila najviše novca u Republici Srpskoj u ovoj akciji.

Rajić je podsjetio da su učenici ove škole u protekle dvije godine ugostili po 46 vršnjaka učestvujući u programu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", te da su se ta djeca sprijateljila.

- Učestovanjem u svim akcijama koje su pokrenute za djecu sa Kosova i Metohije, naši učenici su pokazali da misle na njih i da im nastoje pomoći u skladu sa mogućnostima - rekao je Rajić.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je Srni da humanitarna akcija traje do kraja godine, a da ju je do sada podržalo 60 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Akcija je namijenjena za kupovinu paketića srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškocama u razvoju.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Goran 04.12.2023. 18:49
    Bravo moji Romaninci,tako se radi milosrdje,Bog vas blagoslovio
Povezane vijesti
Porodice iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže domaćini srpskoj djeci sa Kosmeta Porodice iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže domaćini srpskoj djeci sa Kosmeta
Do sutra rok za prijavu - "Spojimo djecu sa KiM i Republike Srpske Do sutra rok za prijavu - "Spojimo djecu sa KiM i Republike Srpske
Od petka prijave za projekat "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske" Od petka prijave za projekat "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske"
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 1m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 59m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    14h 25m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 40m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    14h 19m
    0