Učešće na svakom domaćem takmičenju znači medalju za Strahinju Erića

12.07.2023. 08:35
1
IZVOR: srna.rs

Član Smučarskog kluba "Sarajevo - Istočno Sarajevo" Strahinja Erić sa Pala najbolji je sportista ove lokalne zajednice, uspješan ne samo u BiH nego i šire, a cilj mu je da ostvari rezultat na Zimskim olimpijskim igrama u Milanu 2026. godine kojim će moći da kruniše karijeru.

Ovaj dvadesettrogodišnjak izjavio je Srni da će ovu godinu pamtiti po mnogim rezultatima, od kojih izdvaja Svjetski kup u Švajcarskoj, gdje je zauzeo 54. mjesto u sprint trci sa zaostatkom od 11 sekundi za pobjednikom, te je osvojio 104 boda Međunarodne skijaške Federacije /FIS/.

On je u Austriji na trci "Alpen kupa" zauzeo 29. mjesto i osvojio 73 FIS boda u disciplini distanca 10 kilometara, za koje je rekao da su među najboljim rezultatima u njegovoj karijeri.

Za Erića je prošla godina bila veoma uspješna jer je ostvario niz fantastičnih rezultata, a učešće na svakom domaćem takmičenju značilo je zlatnu medalju za ovog vrhunskog sportistu.

Prema njegovim riječima, prošle godine bio je učesnik Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, gdje je ostvario 52, 59. i 87. mjesto, što je do sada najveći uspjeh nordijskog skijanja u BiH.

Na FIS takmičenjima osvojio je četiri zlatne medalje, tri puta uzastopno proglašen je za sportistu opštine Pale, dok je 2020. godine proglašen za najboljeg sportistu grada Istočno Sarajevo.

Erić je nosilac A olimpijske norme i norme za Svjetski kup.

U Smučarskom klubu "Sarajevo - Istočno Sarajevo" na Palama, kroz koji je do sada prošlo više od 1.000 takmičara, rekli su Srni da su njihovi članovi ostvarili mnogobrojne vrhunske rezultate.

Ovaj klub od 2012. godine organizuje međunarodno takmičenje u smučarskom trčanju FIS kontinental Balkan kup, kao i domaća takmičenja Otvoreno prvenstvo grada Istočno Sarajevo, Kup "Mladen Grujić", te u rotaciji sa ostalim klubovima često i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

Iz ovog kluba poručili su da su im osnovni ciljevi takmičarski rezultati i stvaranje vrhunskih šampiona, te da su posebno ponosni na svoje reprezentativce koji u posljednjih 15 godina dominiraju u Republici Srpskoj i BiH u nordijskim disciplinama.

Na području opštine Pale postoji 29 klubova sa 1.600 mladih sportista.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Majstor 12.07.2023. 10:27
    Silan momak!
    Želimo ti još mnogo uspjeha.
Povezane vijesti
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 41m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 25m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    16h 10m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    13h 9m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    13h 15m
    0