Učestale pljačke i skrnavljenje Sabornog hrama u Palama

28.07.2020. 12:28
0
IZVOR: Katera

Crkvena opština Pale obavještava blagovjerni narod da će Saborni hram Svetog arhangela Gavrila u Palama biti otvoren za vjernike samo nedjeljom, a ne svakim radnim danom kao što je to bio slučaj do danas.

Razlog tome je, kako su naveli iz Crkvene opštine, sve češće krađe, obijanje, skrnavljenje svetinje i uništavanje imovine, s obzirom na to da tokom dana u hramu nema nikoga od crkvenih radnika niti sveštenika.

Iz Crkvene opštine su naveli da će Saborni hram biti otvoren samo nedjeljom u periodu od 7:00 do 9:30, tokom trajanja liturgije i u dane praznika.

Navode da će Hram biti dostupan ostalim danima onda kada se stvore uslovi za njegovo obezbjeđenje i kada bude postavljen video nadzor, kako bi crkvena imovina i novac mogli da se sačuvaju.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Podrška Srbije obnovi Sabornog hrama i manastira Žitomislić u Mostaru Podrška Srbije obnovi Sabornog hrama i manastira Žitomislić u Mostaru
ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
Obavještenje o izvođenju radova u Ulici vojvode Mišića u Istočnoj Ilidži Obavještenje o izvođenju radova u Ulici vojvode Mišića u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    6h 7m
    2
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    5h 44m
    0
  • Porodica Topić ima još jedno čudo: Sofija oborila rekord sestre Angeline
    23h 27m
    0
  • Komplikovan politički sistem: Na ovaj način se računaju mandati u BiH
    18h 57m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    6h 16m
    3