Udruženje Romanijaca u Beogradu obnavlja rad

14.05.2021. 19:17
0
IZVOR: srna

U Beogradu će u nedjelju, 16. maja, biti održana Osnivačka skupština Udruženja Romanijaca na kojoj će biti donesen programa rada i izabrano rukovodstvo organizacije koja će okupljati ugledne ljude iz Beograda porijeklom iz romanijske regije, rekao je Srni penzionisani pukovnik Vojske Republike Srpske Milan Jolović, koji je zajedno sa penzionisanim generalom Vojske Srpske Vinkom Pandurevićem pokrenuo ovu ideju.

On je dodao da je cilj Udruženja organizovanje pomoći narodu svog zavičaja i sveukupnom razvoju ove regije.

-Udruženje će aktivnosti usmjeravati na poslove apliciranja i posredovanja pri obraćanju Vladi Srbije za dobijanje projekata, pomoći razvoja našeg kraja, obezbjeđivanje promocije potencijala romanijskog kraja u Srbiji, odnosno jačanje poslovnih veza i ostvarivanje materijalnih uslova za ekonomski i kulturni napredak- naveo je Jolović.

Prema njegovim riječima, Udruženje Romanijaca će sprovoditi humanitarne aktivnosti, pružati različite oblike pomoći porodicama i pojedincima, prikupljati sredstva za izgradnju planiranih objekata, liječenje bolesnih, te raditi na podizanju nivoa zdravstvene zaštite.

Osnivačkoj skupštini Udruženja Romanijaca u Beogradu prisustvovaće gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnici opština sa šireg područja Romanije.

Jolović je podsjetio da je prije minulog rata postojalo Udruženje Romanijaca u Beogradu i da će u nedjlju, na zadovoljstvo Romanijaca sa jedne i druge strane Drine, biti obnovljen njegov rad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Tamara Tošić najmlađi penjač na ferati Sokolov put Tamara Tošić najmlađi penjač na ferati Sokolov put
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    12h 32m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    23h 46m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    10h 46m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    8h 36m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    11h 51m
    0