Удружење Романијаца у Београду обнавља рад

14.05.2021. 19:17
0
ИЗВОР: срна

У Београду ће у недјељу, 16. маја, бити одржана Оснивачка скупштина Удружења Романијаца на којој ће бити донесен програма рада и изабрано руководство организације која ће окупљати угледне људе из Београда поријеклом из романијске регије, рекао је Срни пензионисани пуковник Војске Републике Српске Милан Јоловић, који је заједно са пензионисаним генералом Војске Српске Винком Пандуревићем покренуо ову идеју.

Он је додао да је циљ Удружења организовање помоћи народу свог завичаја и свеукупном развоју ове регије.

-Удружење ће активности усмјеравати на послове аплицирања и посредовања при обраћању Влади Србије за добијање пројеката, помоћи развоја нашег краја, обезбјеђивање промоције потенцијала романијског краја у Србији, односно јачање пословних веза и остваривање материјалних услова за економски и културни напредак- навео је Јоловић.

Према његовим ријечима, Удружење Романијаца ће спроводити хуманитарне активности, пружати различите облике помоћи породицама и појединцима, прикупљати средства за изградњу планираних објеката, лијечење болесних, те радити на подизању нивоа здравствене заштите.

Оснивачкој скупштини Удружења Романијаца у Београду присуствоваће градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелници општина са ширег подручја Романије.

Јоловић је подсјетио да је прије минулог рата постојало Удружење Романијаца у Београду и да ће у недјљу, на задовољство Романијаца са једне и друге стране Дрине, бити обновљен његов рад.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    23h 45m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 38m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 44m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    8h 11m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    3h 53m
    0