Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta

13.04.2024. 17:56
0
IZVOR: srna.rs

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

 

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbijedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će provjeriti sve elemente ovog slučaja.

Riječ je o Srbinu koji je 13. oktobra 2021. godine teško ranjen od pripadnika Rosu policije koja je tada upala na sjever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

U saopštenju je navedeno da se Sofronijević mjesecima oporavljao od posljedica ranjavanja - metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dijete, ali je ipak nastavio da mirno živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sjever Kosova i Metohije.

Iz Kancelarije su ocijenili da današnje privođenje predstavlja nastavak zastrašivanja i provokacija kojima je izložen Sofornijević s ciljem da napusti svoje ognjište, ali služi i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Aljbin Kurti na vlasti.

- Zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića jer Srbima na Kosovu i Metohiji Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava - poručili su iz Kancelarije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
Uhapšena žena zbog sumnje da je pomagala licima koja su pokušala ubistvo Uhapšena žena zbog sumnje da je pomagala licima koja su pokušala ubistvo
U Bijeljini uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom policajca u Srbiji U Bijeljini uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom policajca u Srbiji
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    7h 8m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    17h 7m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 43m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    16h 4m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 47m
    9