Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta

13.04.2024. 17:56
0
IZVOR: srna.rs

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

 

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbijedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će provjeriti sve elemente ovog slučaja.

Riječ je o Srbinu koji je 13. oktobra 2021. godine teško ranjen od pripadnika Rosu policije koja je tada upala na sjever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

U saopštenju je navedeno da se Sofronijević mjesecima oporavljao od posljedica ranjavanja - metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dijete, ali je ipak nastavio da mirno živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sjever Kosova i Metohije.

Iz Kancelarije su ocijenili da današnje privođenje predstavlja nastavak zastrašivanja i provokacija kojima je izložen Sofornijević s ciljem da napusti svoje ognjište, ali služi i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Aljbin Kurti na vlasti.

- Zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića jer Srbima na Kosovu i Metohiji Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava - poručili su iz Kancelarije.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije
Albanci kamenovali srpsku školu kod Vučitrna Albanci kamenovali srpsku školu kod Vučitrna
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  33m
  0
 • Majka izbola kćerku kad su došli socijalni radnici
  20h 35m
  0
 • Na Nišićima obilježeno 150 godina postojanja hrama Svetih apostola Petra i Pavla (FOTO)
  14h 50m
  3
 • Obilježene 82 godine od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije
  20h 5m
  4
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  13h 47m
  0