Ухапшен још један Србин са Космета

13.04.2024. 17:56
0
ИЗВОР: srna.rs

Србин из Звечана Срећко Софронијевић ухапшен је данас на административном прелазу Брњак и са лисицама на рукама, без икаквог образложења, одведен јужно од Ибра, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

 

Софронијевић је у тренутку хапшења био са супругом, која је очевидац ове најновије репресије косовске полиције, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбиједила адвоката ухапшеном Србину, који ће провјерити све елементе овог случаја.

Ријеч је о Србину који је 13. октобра 2021. године тешко рањен од припадника Росу полиције која је тада упала на сјевер Косова и Метохије како би изазвала инциденте.

У саопштењу је наведено да се Софронијевић мјесецима опорављао од посљедица рањавања - метак је тада примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дијете, али је ипак наставио да мирно живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти сјевер Косова и Метохије.

Из Канцеларије су оцијенили да данашње привођење представља наставак застрашивања и провокација којима је изложен Софорнијевић с циљем да напусти своје огњиште, али служи и да се пошаље порука српском народу на овим просторима да никад неће имати мира, док год је Аљбин Курти на власти.

- Захтевамо од међународне заједнице да се укључе и испрате случај ухапшеног Софронијевића јер Србима на Косову и Метохији Приштина не гарантује нити поштује икаква права - поручили су из Канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено седам особа, заплијењено око 20 килограма марихуане Ухапшено седам особа, заплијењено око 20 килограма марихуане
Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство
У Бијељини ухапшена особа која се доводи у везу са убиством полицајца у Србији У Бијељини ухапшена особа која се доводи у везу са убиством полицајца у Србији
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 29m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 28m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 4m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 25m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 8m
    9