Ухапшен још један Србин са Космета

13.04.2024. 17:56
0
ИЗВОР: srna.rs

Србин из Звечана Срећко Софронијевић ухапшен је данас на административном прелазу Брњак и са лисицама на рукама, без икаквог образложења, одведен јужно од Ибра, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

 

Софронијевић је у тренутку хапшења био са супругом, која је очевидац ове најновије репресије косовске полиције, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбиједила адвоката ухапшеном Србину, који ће провјерити све елементе овог случаја.

Ријеч је о Србину који је 13. октобра 2021. године тешко рањен од припадника Росу полиције која је тада упала на сјевер Косова и Метохије како би изазвала инциденте.

У саопштењу је наведено да се Софронијевић мјесецима опорављао од посљедица рањавања - метак је тада примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дијете, али је ипак наставио да мирно живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти сјевер Косова и Метохије.

Из Канцеларије су оцијенили да данашње привођење представља наставак застрашивања и провокација којима је изложен Софорнијевић с циљем да напусти своје огњиште, али служи и да се пошаље порука српском народу на овим просторима да никад неће имати мира, док год је Аљбин Курти на власти.

- Захтевамо од међународне заједнице да се укључе и испрате случај ухапшеног Софронијевића јер Србима на Косову и Метохији Приштина не гарантује нити поштује икаква права - поручили су из Канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције
Албанци каменовали српску школу код Вучитрна Албанци каменовали српску школу код Вучитрна
Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  9h 26m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  22h 21m
  12
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  9h 28m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  22h 25m
  3
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  5h 50m
  0