Uhapšeni su bivši radnici banke, a ne direktor i saradnici

06.09.2019. 11:23
0
IZVOR: Srna

Sberbanka danas je demantovala pojedine medijske izvještaje o hapšenju -direktora banke, njegovog pomoćnika i kontrolora-, navodeći da je riječ o hapšenju tri bivša zaposlenika, i to rukovodioca Sektora za globalna tržišta, kao i njegovih saradnika.

Sberbanka je prijavila prije šest mjeseci tužilaštvu bivše zaposlenike zbog zloupotrebe položaja s ciljem sticanja lične finansijske koristi i oni od tada nisu zaposlenici banke, saopšteno je iz ove banke.

U saopštenju se ističe da nijedan njen klijent nije oštećen usljed navedene zloupotrebe, niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kom momentu.

-Profesionalnost, transparentnost i integritet osnovne su vrijednosti Sberbanke. Za one koji se ponašaju u suprotnosti sa osnovnim vrijednostima, banka ima nultu stopu tolerancije-, navodi se u saopštenju.

 

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu juče su uhapsili tri lica koji se sumnjiče da su kao uposlenici Sberbanke od početka 2016. do početka ove godine zloupotrebom službenog položaja stekli protivpravnu imovinsku korist od 1,09 miliona KM.

Komentari 0
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 47m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 42m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 47m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 36m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 45m
    3