Ухапшени су бивши радници банке, а не директор и сарадници

06.09.2019. 11:23
0
ИЗВОР: Срна

Сбербанка данас је демантовала поједине медијске извјештаје о хапшењу -директора банке, његовог помоћника и контролора-, наводећи да је ријеч о хапшењу три бивша запосленика, и то руководиоца Сектора за глобална тржишта, као и његових сарадника.

Сбербанка је пријавила прије шест мјесеци тужилаштву бивше запосленике због злоупотребе положаја с циљем стицања личне финансијске користи и они од тада нису запосленици банке, саопштено је из ове банке.

У саопштењу се истиче да ниједан њен клијент није оштећен усљед наведене злоупотребе, нити је континуитет пословања био доведен у питање у било ком моменту.

-Професионалност, транспарентност и интегритет основне су вриједности Сбербанке. За оне који се понашају у супротности са основним вриједностима, банка има нулту стопу толеранције-, наводи се у саопштењу.

 

Припадници Агенције за истраге и заштиту јуче су ухапсили три лица који се сумњиче да су као упосленици Сбербанке од почетка 2016. до почетка ове године злоупотребом службеног положаја стекли противправну имовинску корист од 1,09 милиона КМ.

Коментари 0
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 47m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 38m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 25m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 51m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 33m
    0