Ukinut pritvor Draganu Šojiću

21.07.2022. 17:00
0
IZVOR: srna.rs

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Draganu Šojiću, osumnjičenom za zloupotrebu položaja i pronevjeru u službi.

Iz Suda BiH su naveli da su Šojiću, koji je uhapšen na mjestu direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH, određene mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja, obaveze povremenog javljanja državnom organu i zabrane sastajanja sa određenim licima.

Osumnjičen je za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pronevjera u službi, a Sud BiH mu je rješenjem odredio pritvor 28. maja.

Šojić je uhapšen 24. maja na radnom mjestu u zgradi zajedničkih institucija BiH na osnovu dokaza da je počinio grube zloupotrebe položaja i sredstava koristeći ih u privatne svrhe.

Iz Tužilaštva BiH ranije su naveli da je Šojić osumnjičen i za neprimjeren i nezakonit odnos prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih ljudskih prava, kao ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda u BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici
Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    21h 43m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 27m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    12h 3m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 16m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    1h 10m
    0