Укинут притвор Драгану Шојићу

21.07.2022. 17:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране Драгану Шојићу, осумњиченом за злоупотребу положаја и проневјеру у служби.

Из Суда БиХ су навели да су Шојићу, који је ухапшен на мјесту директора Службе за заједничке послове институција БиХ, одређене мјере забране напуштања боравишта и путовања, обавезе повременог јављања државном органу и забране састајања са одређеним лицима.

Осумњичен је за кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења и проневјера у служби, а Суд БиХ му је рјешењем одредио притвор 28. маја.

Шојић је ухапшен 24. маја на радном мјесту у згради заједничких институција БиХ на основу доказа да је починио грубе злоупотребе положаја и средстава користећи их у приватне сврхе.

Из Тужилаштва БиХ раније су навели да је Шојић осумњичен и за непримјерен и незаконит однос према запосленицима наведене службе и кршење њихових људских права, као равноправних грађана и припадника конститутивних народа у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 20m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 25m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 34m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 13m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 41m
    0