Ukrao automobil u Istočnom Sarajevu, pa pijan uhvaćen u Derventi

07.06.2023. 12:22
0
IZVOR: nezavisne.com/katera.news

Policija iz Dervente uhapsila je juče D.M. iz Istočnog Sarajeva jer se sumnjiči da je ukrao automobil u ovom gradu, a uhvaćen je pijan za volanom u Derventi.

Iz Policijske uprave Doboj su saopštili da su policijski službenici iz Dervente juče oko 23.20 časova lišili slobode lice D.M. iz Istočnog Sarajeva, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo krađa.

- Policijski službenici Policijske stanice Derventa su juče oko 12.05 časova izvršili kontrolu putničkog automobila marke "ford" kojim je upravljalo lice inicijala D.M. sa područja grada Istočno Sarajevo. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,13 g/kg, nakon čega je isto lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja.

Postupajući po depeši Policijske stanice Istočno Sarajevo utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom koje je otuđeno u toku noći 5/6. juna na području grada Istočno Sarajevo. Nakon što su prestali razlozi za zadržavanje lica po prekršaju, isto je lišeno slobode u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo krađa. Navedeno lice će biti predato na dalje postupanje policijskim službenicima Policijske stanice Istočno Sarajevo - naveli su iz Policijske uprave Doboj.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče oko 12.20 časova prijavljeno je da je na parking-prostoru u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu otuđen putnički automobil „ford fokus“, privatnog vlasništva.

Vozilo je u momentu otuđenja bilo otključano sa ključevima u bravi.

Brzom reakcijim policije, i uz pomoć sistema video-nadzora, lice osumnjičeno za krađu vozila je indentifikovano i u saradnji sa policijskim službenicima PU Doboj istog dana pronađeno i lišeno slobode na području opštine Derventa.

Lice je sprovedeno u Policijsku stanicu Istočno Novo Sarajevo, kriminalistički obrađeno i u toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv istog biti dostvaljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krađa“.

Otuđeni automobil biće vraćen vlasniku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    18h 21m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    21h 45m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    17h 14m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    8h 51m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    8h 32m
    0