Украо аутомобил у Источном Сарајеву, па пијан ухваћен у Дервенти

07.06.2023. 12:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com/katera.news

Полиција из Дервенте ухапсила је јуче Д.М. из Источног Сарајева јер се сумњичи да је украо аутомобил у овом граду, а ухваћен је пијан за воланом у Дервенти.

Из Полицијске управе Добој су саопштили да су полицијски службеници из Дервенте јуче око 23.20 часова лишили слободе лице Д.М. из Источног Сарајева, због сумње да је извршило кривично дјело крађа.

- Полицијски службеници Полицијске станице Дервента су јуче око 12.05 часова извршили контролу путничког аутомобила марке "форд" којим је управљало лице иницијала Д.М. са подручја града Источно Сарајево. Извршеним алкотестирањем наведеног лица утврђено је присуство алкохола у организму од 3,13 г/кг, након чега је исто лишено слободе због почињеног прекршаја.

Поступајући по депеши Полицијске станице Источно Сарајево утврђено је да је наведено лице управљало возилом које је отуђено у току ноћи 5/6. јуна на подручју града Источно Сарајево. Након што су престали разлози за задржавање лица по прекршају, исто је лишено слободе у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске због основа сумње да је извршило кривично дјело крађа. Наведено лице ће бити предато на даље поступање полицијским службеницима Полицијске станице Источно Сарајево - навели су из Полицијске управе Добој.

Полицијској станици Источно Ново Сарајево јуче око 12.20 часова пријављено је да је на паркинг-простору у Спасовданској улици у Источном Новом Сарајеву отуђен путнички аутомобил „форд фокус“, приватног власништва.

Возило је у моменту отуђења било откључано са кључевима у брави.

Брзом реакцијим полиције, и уз помоћ система видео-надзора, лице осумњичено за крађу возила је индентификовано и у сарадњи са полицијским службеницима ПУ Добој истог дана пронађено и лишено слободе на подручју општине Дервента.

Лице је спроведено у Полицијску станицу Источно Ново Сарајево, криминалистички обрађено и у току је документовање предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево против истог бити достваљен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Крађа“.

Отуђени аутомобил биће враћен власнику.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено лице које је управљало рингишпилом Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
Преврнуо се рингишпил, има повријеђених Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  4h 49m
  6
 • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
  17h 0m
  0
 • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
  16h 15m
  2
 • Покренута истрага против странке Раме Исака
  16h 53m
  6
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  3h 26m
  0