Украо аутомобил у Источном Сарајеву, па пијан ухваћен у Дервенти

07.06.2023. 12:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com/katera.news

Полиција из Дервенте ухапсила је јуче Д.М. из Источног Сарајева јер се сумњичи да је украо аутомобил у овом граду, а ухваћен је пијан за воланом у Дервенти.

Из Полицијске управе Добој су саопштили да су полицијски службеници из Дервенте јуче око 23.20 часова лишили слободе лице Д.М. из Источног Сарајева, због сумње да је извршило кривично дјело крађа.

- Полицијски службеници Полицијске станице Дервента су јуче око 12.05 часова извршили контролу путничког аутомобила марке "форд" којим је управљало лице иницијала Д.М. са подручја града Источно Сарајево. Извршеним алкотестирањем наведеног лица утврђено је присуство алкохола у организму од 3,13 г/кг, након чега је исто лишено слободе због почињеног прекршаја.

Поступајући по депеши Полицијске станице Источно Сарајево утврђено је да је наведено лице управљало возилом које је отуђено у току ноћи 5/6. јуна на подручју града Источно Сарајево. Након што су престали разлози за задржавање лица по прекршају, исто је лишено слободе у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске због основа сумње да је извршило кривично дјело крађа. Наведено лице ће бити предато на даље поступање полицијским службеницима Полицијске станице Источно Сарајево - навели су из Полицијске управе Добој.

Полицијској станици Источно Ново Сарајево јуче око 12.20 часова пријављено је да је на паркинг-простору у Спасовданској улици у Источном Новом Сарајеву отуђен путнички аутомобил „форд фокус“, приватног власништва.

Возило је у моменту отуђења било откључано са кључевима у брави.

Брзом реакцијим полиције, и уз помоћ система видео-надзора, лице осумњичено за крађу возила је индентификовано и у сарадњи са полицијским службеницима ПУ Добој истог дана пронађено и лишено слободе на подручју општине Дервента.

Лице је спроведено у Полицијску станицу Источно Ново Сарајево, криминалистички обрађено и у току је документовање предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево против истог бити достваљен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Крађа“.

Отуђени аутомобил биће враћен власнику.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    12h 6m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    9h 35m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    8h 53m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    3h 49m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    8h 17m
    0