Umjesto "Instagrama" stiže "Rosgram"

16.03.2022. 21:58
0
IZVOR: SRNA

Ruski tehnološki stručnjaci pripremaju se da pokrenu aplikaciju za dijeljenje slika za domaće tržište nakon što je u Rusiji ugašen "Instagram".

Nova aplikacija pod nazivom "Rosgram" biće pokrenuta 28. marta i imaće dodatne funkcije poput plaćenog pristupa za određene sadržaje.

Ruska državna regulatorna agencija "Roskomnadzor" početkom prošle sedmice blokirala je pristup "Instagramu" nakon što je matična kuća te društvene mreže "Meta" objavila da će dozvoliti korisnicima u Ukrajini da postavljaju poruke poput "Smrt ruskim osvajačima".

"Meta", u čijem je vlasništvu "Fejsbuk", saopštila je da privremena promjena u politici govora mržnje važi samo za Ukrajinu nakon pokretanja specijalne vojne operacije ruske vojske. Rusija, koja je zabranila rad "Fejsbuka", pokrenula je krivičnu istragu protiv "Mete", a tužilaštvo od suda traži da američki tehnološki gigant proglasi "ekstremističkom organizacijom".

Komentari 0
Povezane vijesti
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO) Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO)
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    14h 40m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 15m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 2m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    15h 16m
    2
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    20h 13m
    0