Uništen mural Novaka Đokovića u Orahovcu

07.02.2023. 09:11
0
IZVOR: srna.rs

Nepoznata lica uništila su tokom noći mural srpskog tenisera Novaka Đokovića u srpskom dijelu Orahovca, rekao je Srni mještanin Bojan Nakalamić.

- Mural je prefarban desetinama litara masne farbe što je kod svih nas, ne samo u Orahovcu, već i u Velikoj Hoči izazvalo gnev i uznemirenje - rekao je Nakalamić.

On je istakao da je ovaj vandalski čin za svaku osudu i da je slučaj odmah prijavljen policiji čiji se izlazak na lice mjesta očekuje. Nakalamić je naveo da je mural najboljem srpskom sprotisti postavljen prošle godine na platou u Gornjoj mahali, srpskom dijelu Orahovca, na zidu udaljenom dvadesetak metara od Vrkve Uspenje Presvete Bogorodice.

- Mural se nalazi u blizini objekta u kome su škole i vrtić što nas upućuje na zaključak da je neko smišljeno želeo, posebno našoj deci, da pošalje poruku da su nepoželjna i da nemaju budućnosti u Orahovcu - rekao je Nakalamić.

Slika

Foto: srna.rs

Komentari 0
Povezane vijesti
Najezda lopova na KiM; Opljačkana i porodica Maksimović iz Suvog Dola Najezda lopova na KiM; Opljačkana i porodica Maksimović iz Suvog Dola
Episkop Irinej: Očuvanje Kosmeta - obaveza i imperativ i za crkvu i za državu Episkop Irinej: Očuvanje Kosmeta - obaveza i imperativ i za crkvu i za državu
Srbi u konstantnom strahu za sopstveni život Srbi u konstantnom strahu za sopstveni život
Najčitanije
 • Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka
  23h 37m
  3
 • Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo
  22h 32m
  6
 • Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
  19h 50m
  5
 • Zbog udesa obustavljen saobraćaj na putu Zvornik-Vlasenica
  19h 40m
  0
 • Ambasador SAD u BiH u posjeti opštini Istočna Ilidža
  16h 47m
  0