Уништен мурал Новака Ђоковића у Ораховцу

07.02.2023. 09:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Непозната лица уништила су током ноћи мурал српског тенисера Новака Ђоковића у српском дијелу Ораховца, рекао је Срни мјештанин Бојан Накаламић.

- Мурал је префарбан десетинама литара масне фарбе што је код свих нас, не само у Ораховцу, већ и у Великој Хочи изазвало гнев и узнемирење - рекао је Накаламић.

Он је истакао да је овај вандалски чин за сваку осуду и да је случај одмах пријављен полицији чији се излазак на лице мјеста очекује. Накаламић је навео да је мурал најбољем српском спротисти постављен прошле године на платоу у Горњој махали, српском дијелу Ораховца, на зиду удаљеном двадесетак метара од Вркве Успење Пресвете Богородице.

- Мурал се налази у близини објекта у коме су школе и вртић што нас упућује на закључак да је неко смишљено желео, посебно нашој деци, да пошаље поруку да су непожељна и да немају будућности у Ораховцу - рекао је Накаламић.

Слика

Фото: srna.rs

Коментари 0
Повезане вијести
Епископ Иринеј: Очување Космета - обавеза и императив и за цркву и за државу Епископ Иринеј: Очување Космета - обавеза и императив и за цркву и за државу
Срби у константном страху за сопствени живот Срби у константном страху за сопствени живот
Вучић: Нема признања независности Косова ни фактички, ни "де јуре" Вучић: Нема признања независности Косова ни фактички, ни "де јуре"
Најчитаније
 • ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
  23h 33m
  19
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  3h 24m
  2
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  20h 44m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  8h 26m
  0
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  2h 1m
  2