Upis novih prvačića u OŠ "Pale" u aprilu i maju

22.02.2021. 09:34
0
IZVOR: Katera

Prema Zakonu o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, u prvi razred upisuju se djeca koja do 1. septembra tekuće godine navršavaju šest godina i koja su psihofizički sposobna za praćenje i savladavanje vaspitno – obrazovnog programa u školi. U prvi razred školske 2021/2022. godine upisuju se djeca koja su rođena 2015. godine.

Takođe, mogu da se upišu i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, a za koju komisija utvrdi fizičku i psihičku zrelost. U prvi razred upisuju se i djeca koja imaju više od šest godina, a koja zbog bolesti ili drugih razloga, nisu bila upisana u školu.

Na sajtu OŠ "Pale" stoji da se upis djece obavlja u aprilu i maju.

- Roditelji su dužni da u propisanom roku upišu dijete u osnovnu školu, brinu se da redovno pohađa nastavu i obavlja druge školske obaveze. Pozivamo sve roditelje/staratelje čija su djeca dorasla za upis u prvi razred, da se u toku mjeseca marta jave u školu radi evidencije i određivanja termina testiranja - naveli su iz Uprave OŠ "Pale".

Prijava učenika za upis obavlja se na broj telefona: 057/200-170 od 1. do 31. marta 2021. godine (od 9 do 15 časova).

Za upis učenika u prvi razred potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

- ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne zdravstvene ustanove kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu;

– izvod iz matične knjige rođenih;

– potvrda o mjestu prebivališta izdata od nadležnog organa;

– ukoliko je u pitanju dijete sa smetnjama u razvoju, potrebno je priložiti nalaz i mišljenje prvostepene stručne komisije za procjenu potreba i usmjeravanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Upis učenika (procjenu psihofizičke zrelosti) obavlja stručna služba škole u aprilu i maju 2021. godine.

Podsjećamo, prošle godine u OŠ "Pale" upisano je 120 prvačića, što je za 29 učenika više u odnosu na pretprošlu godinu, kada je u prvi razred krenuo 91 učenik. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike
Učenici Osnovne škole „Pale“ prikupili 4.000 kilograma plastike Učenici Osnovne škole „Pale“ prikupili 4.000 kilograma plastike
Učenici OŠ „Pale“ učestvovali na manifestaciji „Evropsko selo“ u Sloveniji (FOTO) Učenici OŠ „Pale“ učestvovali na manifestaciji „Evropsko selo“ u Sloveniji (FOTO)
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    9h 40m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    19h 58m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    20h 4m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    20h 2m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    18h 53m
    0