Упис нових првачића у ОШ "Пале" у априлу и мају

22.02.2021. 09:34
0
ИЗВОР: Катера

Према Закону о основном васпитању и образовању, у први разред уписују се дјеца која до 1. септембра текуће године навршавају шест година и која су психофизички способна за праћење и савладавање васпитно – образовног програма у школи. У први разред школске 2021/2022. године уписују се дјеца која су рођена 2015. године.

Такође, могу да се упишу и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, а за коју комисија утврди физичку и психичку зрелост. У први разред уписују се и дјеца која имају више од шест година, а која због болести или других разлога, нису била уписана у школу.

На сајту ОШ "Пале" стоји да се упис дјеце обавља у априлу и мају.

- Родитељи су дужни да у прописаном року упишу дијете у основну школу, брину се да редовно похађа наставу и обавља друге школске обавезе. Позивамо све родитеље/старатеље чија су дјеца дорасла за упис у први разред, да се у току мјесеца марта јаве у школу ради евиденције и одређивања термина тестирања - навели су из Управе ОШ "Пале".

Пријава ученика за упис обавља се на број телефона: 057/200-170 од 1. до 31. марта 2021. године (од 9 до 15 часова).

За упис ученика у први разред потребно је приложити сљедећу документацију:

- љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу;

– извод из матичне књиге рођених;

– потврда о мјесту пребивалишта издата од надлежног органа;

– уколико је у питању дијете са сметњама у развоју, потребно је приложити налаз и мишљење првостепене стручне комисије за процјену потреба и усмјеравање дјеце и омладине са сметњама у развоју.

Упис ученика (процјену психофизичке зрелости) обавља стручна служба школе у априлу и мају 2021. године.

Подсјећамо, прошле године у ОШ "Пале" уписано је 120 првачића, што је за 29 ученика више у односу на претпрошлу годину, када је у први разред кренуо 91 ученик. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике
Ученици Основне школе „Пале“ прикупили 4.000 килограма пластике Ученици Основне школе „Пале“ прикупили 4.000 килограма пластике
Ученици ОШ „Пале“ учествовали на манифестацији „Европско село“ у Словенији (ФОТО) Ученици ОШ „Пале“ учествовали на манифестацији „Европско село“ у Словенији (ФОТО)
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    20h 42m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    23h 26m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    19h 4m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    15h 36m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    22h 6m
    0