Upriličen svečani prijem za brucoše na Elektrotehničkom fakultetu

03.10.2022. 09:52
0
IZVOR: katera.news

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović danas je povodom početka akademske godine upriličio prijem za 64 brucoša.

Popović je istakao da su zadovoljni brojem upisanih studenata, te da će profesori ovog fakulteta brucošima prenijeti znanje koje će pridonijeti razvoju njihovih interesovanja i unaprijediti postojeće znanje.

- Želimo da naši studenti dobiju znanje koja će im u budućnosti koristiti u pronalasku i obavljanju prvih poslova - rekao je on.

Popović je dodao da u narednom periodu treba raditi na razvoju i unaprđivanju elektrotehničkih zanimanja u Republici Srpskoj i na taj način povećati potrebu za kadrom studenata koji završavaju eletrotehničke fakultete.

Brucoš Marija Dorić, koja je u Istočno Sarajevo došla iz Vlasenice, ima velika očekivanja od studiranja na Elektrotehničkom fakultetu.

- Imala sam priliku pohađati pripremnu nastavu na ovom fakultetu i shvatila sam koliko je ovaj fakultet perspektivan za budućnost studenata koji žele da grade veliku karijeru - istakla je Dorić.

Teodora Ikonić, brucoš iz Istočnog Sarajeva, iskazala je zadovoljstvo zbog upisa na ovaj fakultet, ističući da elektrotehnički fakultet nudi najveću perspektivu za zapošljavanje širom regiona.

- Imajući u vidu kakve prednosti nudi elektrotehnički fakultet, spremna sam dati svoj maksimum tokom studiranja - istakla je Ikonić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisan roman "Orahovac rovovima omeđen" Borislava Kosanovića Promovisan roman "Orahovac rovovima omeđen" Borislava Kosanovića
Slavija protiv Rudara i tradicije Slavija protiv Rudara i tradicije
„Dani Srbije u Srpskoj“: Projekcije četiri filma od 22. oktobra u Istočnom Novom Sarajevu „Dani Srbije u Srpskoj“: Projekcije četiri filma od 22. oktobra u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    1h 29m
    5
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    21h 35m
    0
  • Pacijent fizički napao doktoricu u Bratuncu
    23h 18m
    0
  • Šehovac: Alija Izetbegović - ratni zločinac jer je zemlju uveo u rat
    23h 14m
    11
  • Radnik "Elektro-Hercegovine" životno ugrožen nakon pada sa stuba
    20h 25m
    0