Uručen televizor Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu

30.09.2019. 20:08
0
IZVOR: Srna

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Bosiljka Bošnjak uručila je danas televizor Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu.

-Sutra je Međunarodni dan starih lica, tako da želimo da pokažemo javnosti da nismo zaboravili na ovu populaciju u Republici Srpskoj-, izjavila je Bošnjakova novinarima.

Ona je navela da se Ministarstvo trudi da ne zaboravi stara lica smještena u domovima širom Republike Srpske, ali i da im pomogne, u skladu sa svojim mogućnostima.

Bošnjakova je rekla da je današnja posjeta u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta, te dodala da će sutra posjetiti Dom za starija lica u Prijedoru.

Psiholog u Domu Danijela Radovanović rekla je da su u Domu, koji može da primi 145 starih lica, svi kapaciteti popunjeni i da je potražnja za smještajem svakim danom sve veća.

Ona je istakla da u ovom domu mogu biti smještena sva stara lica, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, jer imaju njegu 24 časa, te dodala da postoji i lista čekanja za smještaj.

Radovanoviće je navela da je Dom za starija lica osnovan 1995. godine, te da je tada bio smješten u sarajevskom naselju Nedžarići koje je do potpisivanja Dejtonskog sporazuma pripadalo Republici Srpskoj, a od 2006. godine je u današnjim prostorijama.

Korisnik Doma Gordana Klarić rekla je da je juče, zajedno sa svojim prijateljima iz doma, proslavila 89. rođendan uz tortu, te dodala da joj je u Domu ugodno.

-U domu uvijek bude priređeno nešto lijepo. Ovdje mi je dobro, imam svoje društvo, osoblje je vrlo ljubazno i predusretljivo-, istakla je Klarićeva i dodala da, ako je potrebno, dobije medicinsku pomoć, kao i liječenje u bolnici koja je blizu ovog doma.

Osim druženja, Klarićeva je rekla da vrijeme u domu provodi u šetnji, čitanju, gledanju televizije, prema svojim potrebama.

Osamdesetdevetogodišnji Blagoje Ristić rekao je da je u Dom smješten prije dvije i po godine, te da su uslovi u njemu dobri.

On je dodao da su osoblje i hrana dobri, istakavši da je u ovoj ustanovi najteže medicinskim sestrama i osoblju zaposlenom u kuhinji.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 39m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    16h 7m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 40m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 32m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 40m
    0