Уручен телевизор Дому за старија лица у Источном Сарајеву

30.09.2019. 20:08
0
ИЗВОР: Srna

Помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Босиљка Бошњак уручила је данас телевизор Дому за старија лица у Источном Сарајеву.

-Сутра је Међународни дан старих лица, тако да желимо да покажемо јавности да нисмо заборавили на ову популацију у Републици Српској-, изјавила је Бошњакова новинарима.

Она је навела да се Министарство труди да не заборави стара лица смјештена у домовима широм Републике Српске, али и да им помогне, у складу са својим могућностима.

Бошњакова је рекла да је данашња посјета у оквиру редовних активности Министарства породице, омладине и спорта, те додала да ће сутра посјетити Дом за старија лица у Приједору.

Психолог у Дому Данијела Радовановић рекла је да су у Дому, који може да прими 145 старих лица, сви капацитети попуњени и да је потражња за смјештајем сваким даном све већа.

Она је истакла да у овом дому могу бити смјештена сва стара лица, без обзира на њихово здравствено стање, јер имају његу 24 часа, те додала да постоји и листа чекања за смјештај.

Радовановиће је навела да је Дом за старија лица основан 1995. године, те да је тада био смјештен у сарајевском насељу Неџарићи које је до потписивања Дејтонског споразума припадало Републици Српској, а од 2006. године је у данашњим просторијама.

Корисник Дома Гордана Кларић рекла је да је јуче, заједно са својим пријатељима из дома, прославила 89. рођендан уз торту, те додала да јој је у Дому угодно.

-У дому увијек буде приређено нешто лијепо. Овдје ми је добро, имам своје друштво, особље је врло љубазно и предусретљиво-, истакла је Кларићева и додала да, ако је потребно, добије медицинску помоћ, као и лијечење у болници која је близу овог дома.

Осим дружења, Кларићева је рекла да вријеме у дому проводи у шетњи, читању, гледању телевизије, према својим потребама.

Осамдесетдеветогодишњи Благоје Ристић рекао је да је у Дом смјештен прије двије и по године, те да су услови у њему добри.

Он је додао да су особље и храна добри, истакавши да је у овој установи најтеже медицинским сестрама и особљу запосленом у кухињи.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 44m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 15m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 31m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 38m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 26m
    2