Uspješan nastup Republike Srpske na Sajmu knjiga u Beogradu

27.10.2019. 18:26
0
IZVOR: Srna

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je uspješnim nastup Republike Srpske na ovogodišnjem 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na kome je predstavljeno ukupno 114 izdanja autora i izdavača iz Srpske.

Cicović je rekao da su ove godine imali najveći broj promocija u dosadašnjih 11 nastupa na ovogodišnjem Sajmu.

- Imali smo 54 promocije, predstavili 43 izdavača, 114 izdanja, tako da smo na najbolji način ove godine reprezentovali Republiku Srpsku na ovoj izuzetno značajnoj kulturnoj manifestaciji - rekao je Cicović novinarima na Beogradskom sajmu.

On je napomenuo da je početak svečanog predstavljanja nastupa Republike Srpske obećavao uspjeh, imajući u vidu zainteresovanost publike za temu koja je odabrana za nastup - 500 godina Goraždanske štamparije, kao i za prvu promociju na kojoj je predstavljena knjiga "Starostavne goraždanske knjige" Biljane Samardžić,

- Opšti zaključak na kraju je da smo uspjeli da realizujemo program, da smo uspjeli da na najbolji način predstavimo Republiku Srpsku i damo dovoljno prostora svim našim izdavačima i piscima, naučnicima, umjetnicima da se predstave publici na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga - rekao je Cicović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječak pao kroz prozor osnovne škole Dječak pao kroz prozor osnovne škole
Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati
Uništen Đokovićev mural u Beogradu Uništen Đokovićev mural u Beogradu
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    10h 0m
    0
  • Slani mafini
    19h 21m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    21h 16m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    19h 10m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    13h 39m
    3