Usvojen Nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu od 14.867.193 KM

25.11.2021. 17:14
0
IZVOR: Katera

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojen je Nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu u iznosu od 14.867.193 KM, gdje postoji povećanje u odnosu na prvi rebalans oko milion KM, što je najvećim dijelom uzrokovano povećanjem sredstava od PDV-a i dva miliona KM koja će biti usmjerena u kupovinu 51 odsto preduzeća "MOFAS".

U Nacrtu budžeta za 2022. godinu, planirano je oko milion KM za projekte poput vodosnabdijevanja u opštini Istočno Novo Sarajevo, izgradnje objekta u Mokrom u saradnji sa opštinom Pale, rekonstrukciju glavne ulice na Sokocu, parka velikana srpskog zdravstva u krugu Bolnice "Srbija" i memorijalnog kompleksa posvećenog Srbima civilima stradalim u oba svjetska rata i Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Skupština grada Istočno Sarajevo danas je usvojila i informaciju o zaštiti životne sredine, iz budžeta za sljedeću godinu biće izdvojeno 150.000 KM koje će grad Istočno Sarajevo udružiti sa opštinama kako bi se sredile deponije na području Rogatice, Pala i Trnova. Takođe, usvojena je i Informacija o stanju u oblasti medija, kao i
Informacija o Svjetskom prvenstvu u amaterskom biciklizmu koje je održano u ovom gradu.

Odbornik Srpske demokratske stranke (SDS) Predrag Šarović rekao je da je Klub odbornika SDS-a glasao protiv usvajanja Nacrta rebalansa budžeta za 2021. i Nacrta budžeta za 2022. godinu, ističući da su pojedine stavke neprihvatljive.

-  Jedna od stavki je budžetska rezerva koja je planirana u iznosu od 90.000 KM, a „probijena“ je na 220.000 KM, što je 130.000 razlike – rekao je Šarović.

Govoreći o novoformiranom preduzeću, odbornik Srpske demokratske stranke Marko Sikima, istakao je da je Klub odbornika ove stranke glasao za osnivanje Direktne investicije grada Istočno Sarajevo “DIGIS", isključivo zbog radnika sadašnjeg „MOFAS-a".

- Dovedeni smo u situaciju da o ovome raspavljamo sada, kada je već pokrenut stečajni postupak. Materijal smo dobili malo prije sjednice i odluku smo morali donijeti danas. Ne slažemo se ni sa načinom na koji gradska skupština nastoji da riješi problem, s obzirom na to da iznos od 2.000.000 KM ide trenutnim vlasnicima preduzeća "MOFAS". Novoosnovano preduzeće će biti većinski vlasnik preduzeća "MOFAS" – rekao je Sikima.

On je dodao da smatra da se ovako samo nastavlja agonija radnika jer sredstava od 2.000.000 KM neće moći da se koriste za isplate obaveza prema radnicima ili dobavljačima.

  • Grad Istočno Sarajevo osniva novo Javno preduzeće
    25.11.2021. 15:21

    U Istočnom Novom Sarajevu osniva se novo javno preduzeće Direktne investicije grada Istočno Sarajevo “DIGIS” koje će biti u vlasništu Grada.Ovo preduzeće je osnovano na današnjoj redovnoj sjedni...

Investicije
Grad Istočno Sarajevo osniva novo Javno preduzeće

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Najčitanije
  • Najavljeni prekidi električne energije
    4h 2m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    16h 38m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    1h 58m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    23h 27m
    0
  • Proba Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
    14h 52m
    0