Усвојен Нацрт ребаланса буџета за 2021. годину од 14.867.193 КМ

25.11.2021. 17:14
0
ИЗВОР: Катера

На данашњој сједници Скупштине града Источно Сарајево усвојен је Нацрт ребаланса буџета за 2021. годину у износу од 14.867.193 КМ, гдје постоји повећање у односу на први ребаланс око милион КМ, што је највећим дијелом узроковано повећањем средстава од ПДВ-а и два милиона КМ која ће бити усмјерена у куповину 51 одсто предузећа "МОФАС".

У Нацрту буџета за 2022. годину, планирано је око милион КМ за пројекте попут водоснабдијевања у општини Источно Ново Сарајево, изградње објекта у Мокром у сарадњи са општином Пале, реконструкцију главне улице на Сокоцу, парка великана српског здравства у кругу Болнице "Србија" и меморијалног комплекса посвећеног Србима цивилима страдалим у оба свјетска рата и Одбрамбено-отаџбинском рату.

Скупштина града Источно Сарајево данас је усвојила и информацију о заштити животне средине, из буџета за сљедећу годину биће издвојено 150.000 КМ које ће град Источно Сарајево удружити са општинама како би се средиле депоније на подручју Рогатице, Пала и Трнова. Такође, усвојена је и Информација о стању у области медија, као и
Информација о Свјетском првенству у аматерском бициклизму које је одржано у овом граду.

Одборник Српске демократске странке (СДС) Предраг Шаровић рекао је да је Клуб одборника СДС-а гласао против усвајања Нацрта ребаланса буџета за 2021. и Нацрта буџета за 2022. годину, истичући да су поједине ставке неприхватљиве.

-  Једна од ставки је буџетска резерва која је планирана у износу од 90.000 КМ, а „пробијена“ је на 220.000 КМ, што је 130.000 разлике – рекао је Шаровић.

Говорећи о новоформираном предузећу, одборник Српске демократске странке Марко Сикима, истакао је да је Клуб одборника ове странке гласао за оснивање Директне инвестиције града Источно Сарајево “ДИГИС", искључиво због радника садашњег „МОФАС-а".

- Доведени смо у ситуацију да о овоме распављамо сада, када је већ покренут стечајни поступак. Материјал смо добили мало прије сједнице и одлуку смо морали донијети данас. Не слажемо се ни са начином на који градска скупштина настоји да ријеши проблем, с обзиром на то да износ од 2.000.000 КМ иде тренутним власницима предузећа "МОФАС". Новоосновано предузеће ће бити већински власник предузећа "МОФАС" – рекао је Сикима.

Он је додао да сматра да се овако само наставља агонија радника јер средстава од 2.000.000 КМ неће моћи да се користе за исплате обавеза према радницима или добављачима.

  • Град Источно Сарајево оснива ново Јавно предузеће
    25.11.2021. 15:21

    У Источном Новом Сарајеву оснива се ново јавно предузеће Директне инвестиције града Источно Сарајево “ДИГИС” које ће бити у власништу Града.Ово предузеће је основано на данашњој редовној сједни...

Инвестиције
Град Источно Сарајево оснива ново Јавно предузеће

 

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 58m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 53m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    22h 4m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    11h 42m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 19m
    0