Utakmica "Partizana" i "Reala" počela minutom ćutanja za stradalu djecu (FOTO/VIDEO)

04.05.2023. 21:24
0
IZVOR: srna.rs

Košarkaška utakmica između "Partizana" i "Reala", koja se igra večeras u Beogradu u okviru četvrtfinala Evrolige, počela je minutom ćutanja za žrtve stradale u pucnjavi u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Zbog tragedije koja se desila u Beogradu, tokom meča neće biti puštane pjesme i neće biti drugog zabavnog sadržaja, a navijači crno-bijelih najavili su da u prvom poluvremenu neće biti organizovanog navijanja.

U "Štark Areni" košarkaši "Partizana" igraju u potpuno crnim dresovima na kojima na prednjoj strani piše Osnovna škola "Vladislav Ribnikar".

Navijači crno-bijelih umjesto koreografije spremili su potresan oproštaj od stradalih, a apelovali su na sve da prije dolaska na meč kupe po cvijet koji su na početku utakmice sa tribina bacali na teren u spomen poginuloj djeci, prenose beogradski mediji.

Pred utakmicu su navijači "Partizana" istakli poruku "Udaljavanje od tradicije, vere i porodice, uvek ostavlja tragične posledice. Pokoj dušama svih nastradalih u OŠ Vladislav Ribnikar".

Pobjednik ove serije će u Kaunasu na fajnal-foru ići na "Barselonu" koja je sa 3:0 eliminisala "Žalgiris".

Utakmica "Partizana" za plasman u fajnal-foru bačena je u sjenku ljudske tragedije, jer su osmoro djece i jedan radnik obezbeđenja ubijeni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je na njih pucao učenik te škole K.K. koji je ranio još šestoro djece i nastavnicu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“ Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    18h 32m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    16h 46m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    14h 36m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    7h 1m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    12h 34m
    0