Utvrđen uzrok smrti nerođene bebe u Istočnom Sarajevu

25.03.2020. 21:03
5
IZVOR: direkt-portal.com

Smrt nerođene bebe porodice Bozalo iz Istočnog Sarajeva nastupila je usljed gušenja i posljedičnog gutanja plodne vode i sadržaja crijeva, sa posljedičnim krvarenjem u dosta unutrašnjih organa. Porođaj je obavljen u 40. sedmici trudnoće, tj. desetom mjesecu, a prethodno je fetus bio zdrav. Ovo je zvanično potvrđeno patološkim nalazom koji je u posjedu „Direkta“.

„Direkt“ je ranije pisao da porodica Bozalo, Dejana i Bojan, traži odgovornost za smrt svoje bebe koja se desila 17. februara ove godine na Odjeljenju za ginekologiju Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Oni i dalje tvrde da je u pitanju ljekarska greška i nemar, te da se desio niz nepravilnosti sa fatalnim posljedicama.

Patološki nalaz potvrđuje da je fetus bio u 40. nedjelji gestacije, te da nije bilo kongenitalnih anomalija. Autopsijom nisu pronađene nikakve krupne anomalije, ali spiralizacija pupčane vrpce može da ima uticaja na smrt ploda, prema nekim podacima iz literature.

- Intrauterina smrt fetusa posljedica je teške, akutne asfiksije sa posljedičnom aspiracijom plodove vode i mekonijuma, kao i oskudnim moždanim krvarenjem - navedeno je u nalazu.

Unutrašnji nalaz, koji se odnosi na sisteme apsolutno svih unutrašnjih organa sasvim je uredan i prilagođen razvoju ploda u toj dobi.

Porodica će tražiti pravdu

Bračni par Bozalo neće stati dok pravda ne bude zadovoljena. Patološki nalaz je već poslat tužilaštvu i policiji i sada čekaju njihovu reakciju.

- Kako smo i tvrdili, nalaz je pokazao da je sa trudnoćom bilo sve u redu. Da su htjeli moju suprugu poroditi na vrijeme, dijete bi sada bilo savršeno zdravo, kao što i piše u nalazu. Ovo je klasična greška ljekara, nemar i bezobrazluk - rekao je Bojan Bozalo za „Direkt“.

Bolnici Srbija "Direkt" je poslao upit u petak, ali do objave ovog teksta nisu dobili odgovor.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Mama 27.03.2020. 22:37
    Samo potvrđena greška doktora.Da su ženu na vrijeme porodili ne bi se to ni desilo,voda se zamutila,dijete se nagutalo i dobilo trovanje.Njihov gubitak niko ne može nadoknaditi,ali treba doktorica da odgovara, da se ne daj Bože ne bi kome slično dogodilo!
  • Generic placeholder image
    Bojan 26.03.2020. 19:39
    Užas! Strašno! Horor! Za ovo glave lete!!
  • Generic placeholder image
    Nani 26.03.2020. 13:32
    Uzas! Pored sveg jada i tuge koje ljudi dozivise, sad ih jos i napravise ludim! Kao niko nije kriv, nije prosao termin, nisu pustili zenu da hoda sa stomakom 8 sati sa znanjem da joj je beba mrtva?! Koronavirus je nista naspam ovog uzasa!
  • Generic placeholder image
    Perica 26.03.2020. 11:20
    Žalosnoje ovo pročitati. A još žalosnije doživeti.
  • Generic placeholder image
    Bo 26.03.2020. 02:19
    Preslo im je u naviku da zivot pacijenta ne vrijedi ni 5 para, nazalost ni nerodjeni nisu postedjeni njihovog nemara. Sretan je onaj koga zivot ne natjera da ide u doticnu bolnicu.
Povezane vijesti
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara
Bjelogrlić: Više oboljelih od hronične bolesti bubrega Bjelogrlić: Više oboljelih od hronične bolesti bubrega
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    3h 21m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    10h 27m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    8h 54m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    4h 36m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    10h 46m
    0