Vanredno stanje sutra stupa na snagu

02.04.2020. 15:23
1

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske neće pokretati vitalni nacionalni interes na odluku Narodne skupštine Republike Srpske o uvođenju vanrednog stanja donesenu na posebnoj sjednici 28. marta, odlučeno je poslije sastanka njihovih predstavnika sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Generalni sekretar Vijeća naroda Republike Srpske Jovana Čarkić potvrdila je za „Glas Srpske“ da je zaprimila odluku Kluba Bošnjaka u kojoj navode da neće pokretati vitalni nacionalni interes.

- Mi ćemo tu odluku odmah proslijediti Narodnoj skupštini Republike Srpske koja odmah potom može Odluku Narodne skupštine o vanrednom stanju da pošalje na objavljivanje u Službeni glasnik, kako bi dan poslije objavljivanja stupila na snagu - kaže Čarkićeva.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnet Okić i poslanik SDA u Narodnoj skupštini Edin Ramić razriješili su dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske, čime su se stvorile pretpostavke da odluka stupi na snagu, saopšteno je iz Biroa predsjednika Srpske za odnose sa javnošću.

- Na sastanku u Palati Republike je dogovoreno da će pomenuta odluka stupiti na snagu bez pokretanja postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa od strane Kluba bošnjačkih delegata u Vijeću naroda RS - navedeno je u saopštenju.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović izjavila je da sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

- Mislim da smo se razumjeli na tom sastanku. Iskreno govoreći nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom - rekla je Cvijanovićeva.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Obilicevo 02.04.2020. 16:14
  Koliko puta ce napraviti pijanku na ulazu u naselje Obilicevo i da na to neko odreaguje???
Povezane vijesti
Drašković: Režim bi mi rado vidio leđa, ali to su pusti snovi
Zvornik: Obilježeno 28 godina od formiranja Zvorničke brigade
Šarović: Dok su se ljekari borili za živote, pojednici su se bogatili
Najčitanije
 • Pale: U tuči povrijeđena dva lica
  04.06.2020
  14
 • Nakon tuče u Palama uhapšena četiri lica
  15h 5m
  1
 • Sud poništio nezakonite odluke skupštinske većine u Istočnoj Ilidži
  13h 15m
  0
 • Pisma čitalaca: Da li su onkološki bolesnici građani drugog reda, samo zato što nisu zaraženi koronom?
  10h 56m
  0
 • Spremali se za ljeto, a došla zima: Preko 70 centimetara snijega
  8h 44m
  0