Ванредно стање сутра ступа на снагу

02.04.2020. 15:23
1

Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске неће покретати витални национални интерес на одлуку Народне скупштине Републике Српске о увођењу ванредног стања донесену на посебној сједници 28. марта, одлучено је послије састанка њихових представника са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Генерални секретар Вијећа народа Републике Српске Јована Чаркић потврдила је за „Глас Српске“ да је запримила одлуку Клуба Бошњака у којој наводе да неће покретати витални национални интерес.

- Ми ћемо ту одлуку одмах прослиједити Народној скупштини Републике Српске која одмах потом може Одлуку Народне скупштине о ванредном стању да пошаље на објављивање у Службени гласник, како би дан послије објављивања ступила на снагу - каже Чаркићева.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, потпредсједавајући Вијећа народа Републике Српске из реда бошњачког народа Михнет Окић и посланик СДА у Народној скупштини Един Рамић разријешили су дилеме у погледу увођења ванредног стања на територији Републике Српске, чиме су се створиле претпоставке да одлука ступи на снагу, саопштено је из Бироа предсједника Српске за односе са јавношћу.

- На састанку у Палати Републике је договорено да ће поменута одлука ступити на снагу без покретања поступка заштите виталног националног интереса од стране Клуба бошњачких делегата у Вијећу народа РС - наведено је у саопштењу.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић изјавила је да састанак није био у функцији давања гаранција, јер су неке ствари логичне, али јесу уклоњене недоумице.

- Мислим да смо се разумјели на том састанку. Искрено говорећи није ни било потребе да изгубимо ово вријеме да би одлука о проглашењу ванредног стања ступила на снагу. Данас смо о томе разговарали и разријешили дилеме у вези са повратничком популацијом - рекла је Цвијановићева.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Obilicevo 02.04.2020. 16:14
  Koliko puta ce napraviti pijanku na ulazu u naselje Obilicevo i da na to neko odreaguje???
Повезане вијести
Драшковић: Режим би ми радо видио леђа, али то су пусти снови
Зворник: Обиљежено 28 година од формирања Зворничке бригаде
Шаровић: Док су се љекари борили за животе, поједници су се богатили
Најчитаније
 • Пале: У тучи повријеђена два лица
  04.06.2020
  14
 • Након туче у Палама ухапшена четири лица
  16h 23m
  1
 • Суд поништио незаконите одлуке скупштинске већине у Источној Илиџи
  14h 33m
  0
 • Писма читалаца: Да ли су онколошки болесници грађани другог реда, само зато што нису заражени короном?
  12h 14m
  0
 • Спремали се за љето, а дошла зима: Преко 70 центиметара снијега
  10h 2m
  0