Vaterpolisti Srbije pobijedili Australiju u Svjetskoj ligi

24.07.2022. 18:57
0
IZVOR: Tanjug

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je danas selekciju Australije 14:7 (4:3, 3:1, 2:3, 5:0) u meču posljednjeg, trećeg kola grupe A na Završenom turniru Svjetske lige u Strazburu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Gavril Subotić, koji je postigao četiri gola. Marko Radulović se tri puta upisao u strijelce. Dva gola je postigao Nemanja Stojanović, a po jednom su protivničku mrežu zatresli Ðorđe Vučinić, Nikola Lukić, Vuk Milojević, Petar Velkić i Nemanja Vico.

U selekciji Australije najbolji je bio Blejk Edvards sa tri gola, dva je dao Nejtan Pauer, a po jednom u strijelce su se upisali Luk Paviland i Čaz Pot.

U drugom meču trećeg kola grupe A kasnije danas igraće Španija i Crna Gora. Srbija je u prvom kolu izgubila od Crne Gore 16:8, a potom u drugom i od Španije 20:15. Španija je prva na tabeli sa šest bodova, a Australija, Crna Gora i Srbija imaju po tri.

Selekcija SAD je u trećem kolu grupe B pobijedila Italiju 13:9. Kasnije danas igraće Kanada i Francuska. Prva je selekcija SAD sa 7 bodova, a Italija je druga sa šest. Francuska ima dva boda, a Kanada je posljednja bez poena.

U prvoj četvrtini igralo se gol za gol, ali je Srbija prvih osam minuta dobila rezultatom 4:3. Naši vaterpolisti zaigrali su angažovanije u nastavku meča, a na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Srbije od 7:4.

Australijanci su bili bolji u trećoj četvrtini, ali su srpski vaterpolisti uspjeli da odbiju napade protivnika. Srbija je briljirala u posljednjoj četvrtini i zasluženo je stigla do ubjedljive pobjede.

Rival Srbije u četvrtfinalu Svjetske lige biće poznat večeras kada budu odigrani svi mečevi po grupama.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    12h 17m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    14h 36m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    15h 3m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    17h 43m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    10h 24m
    0