Vatrogasci Srpske danas se opraštaju od dr Lazića

18.04.2020. 09:50
0
IZVOR: Katera

Vatrogasni savez Republike Srpske poslao je obavještenje svim vatrogasnim jedinicama širom Srpske da danas u 14:00 časova zvukom sirena odaju počast doktoru Miodragu Laziću.

Iz ovog Saveza su poručili svojim kolegama, vatrogascima da u vrijeme kada se bude održavala sahrana dr Lazića u Nišu, istovremeno u svim gradovima i opštinama Srpske u trajanju od 30 sekundi, uključe sirene na svojim vatrogasnim vozilima.

- Poštovane kolege, kao što Vam je poznato, gradovi i institucije širom Republike Srpske odaju počast preminulom hirurgu doktoru Miodragu Laziću, koji je izgubio bitku sa virusom korona i biće sahranjen u Nišu, u subotu, u 14 časova. Podsjećamo da je doktor Lazić, u periodu od 1991-1996.godine, svojim humanim radom, kao ratni hirurg dobrovoljac spasio na stotine života kako vojnika tako i civila. Kako je i naša profesija vezana za spašavanje ljudskih života, pozivamo Vas da odamo posljednji pozdrav i počast preminulom doktoru Laziću u vrijeme održavanja sahrane, 18.04.2020.g u 14 časova, na način da uključite sirene Vaših vatrogasnih vozila u trajanju od 30 sekundi - saopšteno je iz Vatrogasnog saveza Republike Srpske.

Doktor Miodrag Lazić, koji je ostavio neizbrisiv trag u ratnom periodu i u ratnom zdravstvu Republike Srpske, upamćen kao "doktor Laza, ratni hirurg napaćenog srpskog naroda", biće sahranjen danas u 14:00 časova u Nišu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hoće li se provjera znanja vrednovati pri upisu u srednju školu Hoće li se provjera znanja vrednovati pri upisu u srednju školu
U registru pedofila u Srpskoj upisano 247 osoba U registru pedofila u Srpskoj upisano 247 osoba
"Dani Srpske u Srbiji" večeras održani u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i u Vranju "Dani Srpske u Srbiji" večeras održani u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i u Vranju
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    17h 32m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    9h 21m
    2
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    17h 45m
    7
  • Knez Miloš - oslobodilac i autokrata
    21h 58m
    0
  • Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
    19h 53m
    0