Večeras humanitarni koncert sjećanja na upokojene članove SPD „Sloga“

13.04.2024. 09:50
0
IZVOR: srna.rs

Srpsko pjevačko društvo "Sloga" iz Sarajeva večeras će u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, uz blagoslov Njegovog visokog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, prirediti koncert sjećanja na upokojene članove ovog društva.

- Koncert sjećanja na upokojene članove SPD `Sloga` biće u tom duhu, da kažemo opijelo, koje će biti na koncertnoj sceni. Dosta kompozicija će biti tužnog karaktera ali istovremeno će biti i radosne pjesme vaskrsenja. Sjećanjem na naše preminule članove i sve ljude koji se upokoje potvrđujemo i obnavljamo našu vjeru u vaskrsenje - rekao je Srni dirigent SPD "Sloga" Stefan Mojsilović.

On je istakao da je koncert lijepa prilika za priprime pred Vaskrs i u vrijeme posta, te se uklopio u tu tematiku.

- Pjesme će biti srpskih i ruskih autora sa akcentom na pjesme koje se pjevaju na opijelu, ali i pjesme iz liturgije i pjesme vaskrsne koje donose radost. Očekujemo veliki odziv publike jer blizu 30 članova `Sloge` se sprema za ovaj koncert. To je prilika da se sjetimo članova `Sloge` kojih danas nema ko da se sjeti i događaja iz istorije ovog pjevačkog društva - rekao je Mojsilović.

Prema njegovim riječima, sav prihod na koncertu ići će u Humanitarni fond Srednje škole "28. juni", koji je namijenjen srednjoškolcima koji nemaju dovoljno sredstava.

- Na taj način podržaćemo taj fond upravo ovim koncertom te na taj način gledamo na budućnost. Sjećanjem na stare članove i prošlost istovremeno pripremamo i nove članove. Imamo dobru saradnju sa Srednjom školom `28. juni` i crkvenom opštinom Veljine - dodao je Mojsilović.

Početak koncerta zakazan je za 19 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija! Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
Sutra počinje "Akordeon art plus" u Istočnom Sarajevu Sutra počinje "Akordeon art plus" u Istočnom Sarajevu
Obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa
Najčitanije
 • Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
  12h 44m
  3
 • Priča o mrtvoj dragoj – Lenka Dunđerski i Laza Kostić
  17h 58m
  0
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  8h 29m
  1
 • Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
  16h 47m
  0
 • Milica Borovčanin učenik generacije SŠC „Vasilije Ostroški“
  14h 26m
  4