Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu

16.05.2024. 12:18
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizije promociju knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek koja će se održati u Internet čitaonici u 19.00 časova.

Zbirka poezije "(O)čaj u šoljici kafe" je druga zbirka pjesnikinje koja poezijom kao da razvija narativno pričanje, sklapajući puzle od više desetina mislenih iskri. Neobično zapletene emotivne pjesničke slike daju poeziji Sandre Alek stilski drugačiju dimenziju od uobičajenih poetskih osobina koji nosi, takozvani, savremeni pjesnički izraz.

Stihovi Sandre Alek dugo odzvanjaju u mislima kao i njena emocija, gromovitost, a ujedno i ranjivost i bol, jer kod Sandre je sve istinito, pravo, a izmaštano, nepostojeće. Ona nas vodi u onaj prostor svoga bića do koga je stigla ljušteći sloj po sloj svoje duše, pažljivo birajući reči i mesečarski lutajući kroz jezik.

Sandra Alek (Aleksandra Šarenac) je objavila dvije zbirke poezije "Iza pogleda" i "(O)čaj u šoljici kafe". Pored poezije, piše priče i radi na romanu.

Bavi se književnom kritikom, esejistikom i bibliotekarstvom. Živi i radi u Beogradu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uroš Gutić i Emina Alagić pobjednici ulične trke na pet kilometara Uroš Gutić i Emina Alagić pobjednici ulične trke na pet kilometara
Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 7m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 30m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 3m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 0m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 51m
    0