Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu

16.05.2024. 12:18
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizije promociju knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek koja će se održati u Internet čitaonici u 19.00 časova.

Zbirka poezije "(O)čaj u šoljici kafe" je druga zbirka pjesnikinje koja poezijom kao da razvija narativno pričanje, sklapajući puzle od više desetina mislenih iskri. Neobično zapletene emotivne pjesničke slike daju poeziji Sandre Alek stilski drugačiju dimenziju od uobičajenih poetskih osobina koji nosi, takozvani, savremeni pjesnički izraz.

Stihovi Sandre Alek dugo odzvanjaju u mislima kao i njena emocija, gromovitost, a ujedno i ranjivost i bol, jer kod Sandre je sve istinito, pravo, a izmaštano, nepostojeće. Ona nas vodi u onaj prostor svoga bića do koga je stigla ljušteći sloj po sloj svoje duše, pažljivo birajući reči i mesečarski lutajući kroz jezik.

Sandra Alek (Aleksandra Šarenac) je objavila dvije zbirke poezije "Iza pogleda" i "(O)čaj u šoljici kafe". Pored poezije, piše priče i radi na romanu.

Bavi se književnom kritikom, esejistikom i bibliotekarstvom. Živi i radi u Beogradu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe! Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    10h 55m
    3
  • Zemljotres u BiH
    12h 30m
    0
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    20h 54m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    19h 51m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    14h 34m
    9