Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu

16.05.2024. 12:18
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizije promociju knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek koja će se održati u Internet čitaonici u 19.00 časova.

Zbirka poezije "(O)čaj u šoljici kafe" je druga zbirka pjesnikinje koja poezijom kao da razvija narativno pričanje, sklapajući puzle od više desetina mislenih iskri. Neobično zapletene emotivne pjesničke slike daju poeziji Sandre Alek stilski drugačiju dimenziju od uobičajenih poetskih osobina koji nosi, takozvani, savremeni pjesnički izraz.

Stihovi Sandre Alek dugo odzvanjaju u mislima kao i njena emocija, gromovitost, a ujedno i ranjivost i bol, jer kod Sandre je sve istinito, pravo, a izmaštano, nepostojeće. Ona nas vodi u onaj prostor svoga bića do koga je stigla ljušteći sloj po sloj svoje duše, pažljivo birajući reči i mesečarski lutajući kroz jezik.

Sandra Alek (Aleksandra Šarenac) je objavila dvije zbirke poezije "Iza pogleda" i "(O)čaj u šoljici kafe". Pored poezije, piše priče i radi na romanu.

Bavi se književnom kritikom, esejistikom i bibliotekarstvom. Živi i radi u Beogradu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga
Promovisano 20 diplomiranih muzičara i 11 mastera muzičke umjetnosti (FOTO) Promovisano 20 diplomiranih muzičara i 11 mastera muzičke umjetnosti (FOTO)
Odličan odziv akciji dobrovoljnog darivanja krvi Odličan odziv akciji dobrovoljnog darivanja krvi
Najčitanije
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  10h 2m
  0
 • Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
  9h 24m
  1
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  8h 42m
  2
 • Mošti Svete Tekle i Svetog Varnave na čelu današnje Spasovdanske litije u Istočnom Novom Sarajevu
  9h 53m
  1
 • Srbima na Žuči oteta zemlja u bescijenje
  23h 7m
  0