Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву

16.05.2024. 12:18
0
ИЗВОР: katera.news

Матична библиотека Источно Сарајево организије промоцију књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек која ће се одржати у Интернет читаоници у 19.00 часова.

Збирка поезије "(О)чај у шољици кафе" је друга збирка пјесникиње која поезијом као да развија наративно причање, склапајући пузле од више десетина мислених искри. Необично заплетене емотивне пјесничке слике дају поезији Сандре Алек стилски другачију димензију од уобичајених поетских особина који носи, такозвани, савремени пјеснички израз.

Стихови Сандре Алек дуго одзвањају у мислима као и њена емоција, громовитост, а уједно и рањивост и бол, јер код Сандре је све истинито, право, а измаштано, непостојеће. Она нас води у онај простор свога бића до кога је стигла љуштећи слој по слој своје душе, пажљиво бирајући речи и месечарски лутајући кроз језик.

Сандра Алек (Александра Шаренац) је објавила двије збирке поезије "Иза погледа" и "(О)чај у шољици кафе". Поред поезије, пише приче и ради на роману.

Бави се књижевном критиком, есејистиком и библиотекарством. Живи и ради у Београду.

Коментари 0
Повезане вијести
Урош Гутић и Емина Алагић побједници уличне трке на пет километара Урош Гутић и Емина Алагић побједници уличне трке на пет километара
План редукције воде за недјељу, 8. септембар План редукције воде за недјељу, 8. септембар
У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 12m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 35m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 8m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 5m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 56m
    0