Velika akcija usmjerena na razbijanje kriminalne grupe

13.04.2022. 09:12
3
IZVOR: Srna

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su započeli veliku akciju naziva "Ira", usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe, a pretresi i hapšenja se vrše na 28 lokacija širom BiH.

Akcija pretresa stambenih objekata i pokretnih stvari i hapšenja, po naredbi Tužilaštva BiH, započela je na ukupno 28 lokacija u Zvorniku, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Palama, Bijeljini i Brčkom, potvrdila je Srni portparol Sipe Jelena Miovčić.

Pretresi se vrše zbog sumnje na krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet drogama, oružjem i vojnom opremom, proizvodima dvojne namjene, te pranje novca iz Krivičnog zakona BiH, kao i zbog krivičnih djela primanje mita i davanje mita u obavljanju privredne djelatnosti, odavanje službene tajne i tjelesne povrede iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa policijom Brčko distrikta i MUP-a Kantona Sarajevo.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    LAFO 14.04.2022. 05:58
    Imam ja veze Miro , sredicu ti za 100 km u Julu termin.
  • Generic placeholder image
    Re: Mira 13.04.2022. 14:04
    Miro, i trebamo zaganjati taj termin kod očnog što prije, jer ne znam kakve veze ima komentar sa ovim naslovom i člankom.
  • Generic placeholder image
    Mira 13.04.2022. 13:39
    Dali je moguce da se ceka narudzba kod ocnog dr 5 mjeseci Jutros zovem bolnicu kaze termin slobodan u Avgustu
Povezane vijesti
Policija pretresa ŠG „Romanija“ Sokolac Policija pretresa ŠG „Romanija“ Sokolac
Pretresi na 11 lokacija zbog poreske utaje i drugih krivičnih djela Pretresi na 11 lokacija zbog poreske utaje i drugih krivičnih djela
Akcija SIPA-e u više gradova zbog lažnih fakultetskih diploma Akcija SIPA-e u više gradova zbog lažnih fakultetskih diploma
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    17h 17m
    0
  • Ko su izborni pobjednici u Srpskoj?
    20h 5m
    0
  • Svijet nije vidio "luđeg" diktatora
    20h 29m
    5
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    10h 27m
    2
  • U kući pronađeno beživotno tijelo žene
    18h 14m
    0