Велика акција усмјерена на разбијање криминалне групе

13.04.2022. 09:12
3
ИЗВОР: Srna

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске јутрос су започели велику акцију назива "Ира", усмјерену на разбијање организоване криминалне групе, а претреси и хапшења се врше на 28 локација широм БиХ.

Акција претреса стамбених објеката и покретних ствари и хапшења, по наредби Тужилаштва БиХ, започела је на укупно 28 локација у Зворнику, Сарајеву, Источном Сарајеву, Бањалуци, Палама, Бијељини и Брчком, потврдила је Срни портпарол Сипе Јелена Миовчић.

Претреси се врше због сумње на кривична дјела организовани криминал, неовлаштен промет дрогама, оружјем и војном опремом, производима двојне намјене, те прање новца из Кривичног закона БиХ, као и због кривичних дјела примање мита и давање мита у обављању привредне дјелатности, одавање службене тајне и тјелесне повреде из Кривичног закона Републике Српске.

Претреси се врше по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи са полицијом Брчко дистрикта и МУП-а Кантона Сарајево.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    LAFO 14.04.2022. 05:58
    Imam ja veze Miro , sredicu ti za 100 km u Julu termin.
  • Generic placeholder image
    Re: Mira 13.04.2022. 14:04
    Миро, и требамо загањати тај термин код очног што прије, јер не знам какве везе има коментар са овим насловом и чланком.
  • Generic placeholder image
    Mira 13.04.2022. 13:39
    Dali je moguce da se ceka narudzba kod ocnog dr 5 mjeseci Jutros zovem bolnicu kaze termin slobodan u Avgustu
Повезане вијести
Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома
Претреси на девет локација у Зеници и једној у Источном Сарајеву Претреси на девет локација у Зеници и једној у Источном Сарајеву
Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 26m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 28m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 21m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 26m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 29m
    1