Veljko Kvrgić učenik generacije Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu

08.06.2024. 13:31
1
IZVOR: katera.news

Veljko Kvrgić je učenik generacije Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu za školsku 2023/24 godinu.

Rođen je 14.09.2009.godine u Brčkom. Tokom čitavog devetogodišnjeg školovanja imao je odličan uspjeh i primjerno vladanje, zbog čega zasluženo prima diplomu „Vuk Karadžić“ i posebnu diplomu iz fizike.

- Kao veoma ambiciozan i uporan đak trudio se da sa lakoćom rješava sve probleme koje nosi školski život. Radoznalost i želja za usvajanjem novih znanja su mu donijeli zapažene rezultate u redovnoj nastavi, ali i na mnogim školskim aktivnostima i takmičenjima. Takmičio se na školskom,  opštinskom i regionalnom nivou iz oblasti matematike i fizike, gdje je zabilježio značajan uspjeh – poručili su iz ove škole.

Od ranog uzrasta se bavi i sportom i već 11 godina trenira u Džiju-džicu klubu „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva. Nosilac je smeđeg pojasa i do sada je osvojio brojne nagrade na raznim sportskim takmičenjima.

Kako navode iz škole, Veljko kao takmičar na republičkim i međunarodnim prvenstvima ponosno brani boje svoga kluba, a posljednje dvije godine je nastupao kao član reprezentacije RS-BiH na Balkanskom i Evropskom prvenstvu.

- Osim uspjeha, Veljka krase mnoge lijepe osobine i vrijednosti. Skroman, vedar i odan drug, uvijek spreman da pomogne drugima, omiljen je među svojim vršnjacima. Ovim putem mu čestitamo i želimo mnogo uspjeha u daljem školovanju i životu – istakli su iz Osnovne škole „Jovan Dučić“.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sale 08.06.2024. 21:01
    Svaka čast momak!
Povezane vijesti
Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici
Dječak Kenan Buljubašić pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije Dječak Kenan Buljubašić pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije
Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici
Najčitanije
  • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
    15h 57m
    7
  • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
    5h 52m
    0
  • Prenos utakmice Srbija – Danska na Trgu Republike Srbije
    13h 21m
    1
  • Džudo savez Republike Srpske: Vanredna skupština nije sazvana u skladu sa zakonom i statutom
    11h 22m
    0
  • Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca
    4h 35m
    0