Вељко Квргић ученик генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу

08.06.2024. 13:31
1
ИЗВОР: katera.news

Вељко Квргић је ученик генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу за школску 2023/24 годину.

Рођен је 14.09.2009.године у Брчком. Током читавог деветогодишњег школовања имао је одличан успјех и примјерно владање, због чега заслужено прима диплому „Вук Караџић“ и посебну диплому из физике.

- Као веома амбициозан и упоран ђак трудио се да са лакоћом рјешава све проблеме које носи школски живот. Радозналост и жеља за усвајањем нових знања су му донијели запажене резултате у редовној настави, али и на многим школским активностима и такмичењима. Такмичио се на школском,  општинском и регионалном нивоу из области математике и физике, гдје је забиљежио значајан успјех – поручили су из ове школе.

Од раног узраста се бави и спортом и већ 11 година тренира у Џију-џицу клубу „Славија“ из Источног Сарајева. Носилац је смеђег појаса и до сада је освојио бројне награде на разним спортским такмичењима.

Како наводе из школе, Вељко као такмичар на републичким и међународним првенствима поносно брани боје свога клуба, а посљедње двије године је наступао као члан репрезентације РС-БиХ на Балканском и Европском првенству.

- Осим успјеха, Вељка красе многе лијепе особине и вриједности. Скроман, ведар и одан друг, увијек спреман да помогне другима, омиљен је међу својим вршњацима. Овим путем му честитамо и желимо много успјеха у даљем школовању и животу – истакли су из Основне школе „Јован Дучић“.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sale 08.06.2024. 21:01
    Svaka čast momak!
Повезане вијести
Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници
Дјечак Кенан Буљубашић побиједио леукемију па постао ученик генерације Дјечак Кенан Буљубашић побиједио леукемију па постао ученик генерације
Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици
Најчитаније
  • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
    15h 45m
    7
  • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
    5h 40m
    0
  • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
    13h 9m
    1
  • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
    11h 10m
    0
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    4h 23m
    0