ViK Istočno Sarajevo uvodi hitnu redukciju vode

30.08.2024. 10:42
3
IZVOR: katera.news

Iz KP "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo obavještavaju korisnike da od danas uvode hitnu redukciju vode.

Bez vode će biti potrošači od 11:00 do 18:00 časova u naseljima Mladičko polje, Donje Mladice 1,2,3 i 4 kao i Gornje Mladice, Bijelo Polje, naselje Miroslava Berjana (Famosovo naselje), dio ulice Kasindolskog bataljona od raskrsnice Bijelog Polja do raskrsnice za Ulicu carice Milice, dio Spasovdanske ulice, od Ulice Kasindolskog bataljona do kafića „Art“, dio Hilandarske ulice, od Ulice Kasindolskog bataljona do picerije „Mozaik“, dio Dečanske ulice (neparni brojevi), dio Ulice akademika Boriše Starovića, ulica Sime Milutinovića Sarajlije, te ulica Zmaj Jovina.

Kako su naveli iz ovog preduzeća detaljan plan redukcija biće objavljen u toku dana na njihovom veb stranici i Fejsbuk profilu.

- Iz KP “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo navode da već duži vremenski period ulažu velike napore da održi uredno vodosnabdijevanje opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.- Padavine koje dopunjuju prirodne rezerve vode nisu bile prisutne više od 70 dana. Ušli smo u period ekstremne suše. Imamo činjenice da je iza nas najtoplija zima od 1951. godine, da u ljetnom periodu još nikada nije zabilježen veći broj toplijih dana. Takođe, imali smo i najtoplije zabilježeno proljeće ikada. Ekstremno visoke temeprature i nedostatak padavina prouzrokovale su drastično smanjenje izdašnosti svih izvorišta, vodenih tokova i podzemnih voda. Izvorišta sa kojih se snabdijevaju Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo doživljavaju drastičan pad izdašnosti.

S obzirom da izvorišta i dalje opadaju PRISILjENI smo uvesti redukcije kako bi zaštitili sistem - naveli su u saopštenju.

Oni su apelovali na sve građane da racionalno troše vodu, te da vodu upotrebljavaju u domaćinstvima za piće, higijenu i ishranu.

- Rasipanje vode nas je dovela u situaciju da smo primorani da uvodimo mjere restrikcije, obaranja pritiska ili uvođenja jednog od oblika redukcija, a kako bi očuvali sistem vodosnabdijevanja - zaključili su.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Joja 31.08.2024. 17:29
    Zasto brisete komentare
  • Generic placeholder image
    Ilыя 31.08.2024. 14:08
    Čelovek na mesяc dlя pitanie i pit tolьko 60 litrov vodы.Vse ostalьnoe hoditь na mit odeždu i tela.Srednaя zatrat vodы okolo 5 metrov kubičeskiй po čeloveku.Rešenie sistem hvatitь vodu v kvartiram,v industrii i perečislitь s malenьkim sistemnom reversivnoй osmozi .V buduщem bitь vse bolьšiй problem s vodoй.
  • Generic placeholder image
    Desa 30.08.2024. 16:54
    Rijesite odliv vode kroz kvarove, mozda se pospješi dopuna sistema
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    18h 41m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    22h 20m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    16h 50m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    5h 31m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    3h 17m
    0