ВиК Источно Сарајево уводи хитну редукцију воде

30.08.2024. 10:42
3
ИЗВОР: katera.news

Из КП "Водовод и канализација" Источно Сарајево обавјештавају кориснике да од данас уводе хитну редукцију воде.

Без воде ће бити потрошачи од 11:00 до 18:00 часова у насељима Младичко поље, Доње Младице 1,2,3 и 4 као и Горње Младице, Бијело Поље, насеље Мирослава Берјана (Фамосово насеље), дио улице Касиндолског батаљона од раскрснице Бијелог Поља до раскрснице за Улицу царице Милице, дио Спасовданске улице, од Улице Касиндолског батаљона до кафића „Арт“, дио Хиландарске улице, од Улице Касиндолског батаљона до пицерије „Мозаик“, дио Дечанске улице (непарни бројеви), дио Улице академика Борише Старовића, улица Симе Милутиновића Сарајлије, те улица Змај Јовина.

Како су навели из овог предузећа детаљан план редукција биће објављен у току дана на њиховом веб страници и Фејсбук профилу.

- Из КП “Водовод и канализација” Источно Сарајево наводе да већ дужи временски период улажу велике напоре да одржи уредно водоснабдијевање општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.- Падавине које допуњују природне резерве воде нису биле присутне више од 70 дана. Ушли смо у период екстремне суше. Имамо чињенице да је иза нас најтоплија зима од 1951. године, да у љетном периоду још никада није забиљежен већи број топлијих дана. Такође, имали смо и најтоплије забиљежено прољеће икада. Екстремно високе темепратуре и недостатак падавина проузроковале су драстично смањење издашности свих изворишта, водених токова и подземних вода. Изворишта са којих се снабдијевају Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево доживљавају драстичан пад издашности.

С обзиром да изворишта и даље опадају ПРИСИЉЕНИ смо увести редукције како би заштитили систем - навели су у саопштењу.

Они су апеловали на све грађане да рационално троше воду, те да воду употребљавају у домаћинствима за пиће, хигијену и исхрану.

- Расипање воде нас је довела у ситуацију да смо приморани да уводимо мјере рестрикције, обарања притиска или увођења једног од облика редукција, а како би очували систем водоснабдијевања - закључили су.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Joja 31.08.2024. 17:29
    Zasto brisete komentare
  • Generic placeholder image
    Илыя 31.08.2024. 14:08
    Человек на месяц для питание и пит только 60 литров воды.Все остальное ходить на мит одежду и тела.Средная затрат воды около 5 метров кубический по человеку.Решение систем хватить воду в квартирам,в индустрии и перечислить с маленьким системном реверсивной осмози .В будущем бить все больший проблем с водой.
  • Generic placeholder image
    Desa 30.08.2024. 16:54
    Rijesite odliv vode kroz kvarove, mozda se pospješi dopuna sistema
Повезане вијести
Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији
„Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од рака „Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од...
Жене не могу у затвор у Војковићима Жене не могу у затвор у Војковићима
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    17h 6m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    20h 45m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    15h 15m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    3h 56m
    0
  • Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра
    22h 12m
    1