ViK: Razmjena iskustava na temu "Upravljanje neprihodovanom vodom"

01.07.2020. 10:39
0
IZVOR: Katera

KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo juče, 30. 6. 2020. godine, ogranizovalo je radionicu na kojoj su razmjenjena iskustva o temi „Upravljanje neprihodovanom vodom“. 

U okviru projekta „Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnji“ održan je sastanak vodovodnih preduzeća iz Republike Srpske, a s ciljem razmjene iskustava vezanih za gubitke na vodovodnoj mreži.

Slika

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" kao domaćin i kao vodovodno preduzeće koje je u proteklom periodu nabavilo i postavilo opremu za kontrolu gubitaka, prezentovalo je svoja iskustva i podijelilo korisne informacije ostalim preduzećima koja su tek nabavila ili planiraju nabavku iste ili slične opreme, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Svi prisutni predstavnici vodovodnih preduzeća stavili su na raspolaganje ljudstvo i znanje kako bi kroz obuke i razmjenu mišljenja pronašli najlakši i najbrži način za kontrolu i smanjenje gubitaka na mreži.  Takođe, na sastanku je istaknuta i važnost podrške na nivou opštine i grada te podizanja svijesti o  važnosti vodnih usluga i funkcije koju obavlja vodovodno preduzeće. Nakon toga, upriličen je obilazak filterskog postrojenja „Tilava“ - zaključeno je iz KP "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 1m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 34m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 0m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 13m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 42m
    3