Višković: Nemam ovlaštenja da rješavam problem cijene električne energije

28.12.2021. 16:56
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da privredni subjekti iz sektora trgovine i ugostiteljstva problem oko cijene električne energije moraju rješavati u "Elektroprivredi Republike Srpske", a ne u Vladi.

Višković je istakao da će Vlada Republike Srpske podržati svaki dogovor.

- Ne bježim da budem rame za plakanje svakome, to mi je i posao, valjda, ali ti aranžmani su direktno u fonu 'Elektroprivrede Republike Srpske' i privrednih subjekata iz sektora trgovine i ugostiteljstva - rekao je Višković.

On je poručio da ne bježi da bude svjedok pregovora i istakao da premijer nema ovlaštenja niti ingerencije da rješava takve probleme.

Prema njegovim riječima, kao svjedok je prisustvovao i pregovorima o cijeni električne energije privrednim subjektima.

- Tu sam rekao da ja nemam ingerencije da nekome nešto naredim, ali da mi je želja da pomognem da dođu do rješenja. Koliko znam da je dogovor i postignut - rekao je Višković i dodao da je danas i direktoru "Elektroprivrede" rekao da organizuje sastanak i sa privrednim subjektima iz sektora trgovine i ugostiteljstva. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO) Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO)
Božović: Hitno pokrenuti inicijativu za vraćanje cijene električne energije na iznos prije donošenja odluke o uvođenju „blok tarife“ Božović: Hitno pokrenuti inicijativu za vraćanje cijene električne energije na iznos prije ...
Višković: Naredne godine više para za boračke kategorije Višković: Naredne godine više para za boračke kategorije
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    22h 20m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    21h 51m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    18h 7m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    14h 2m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    22h 14m
    0