Вишковић: Немам овлаштења да рјешавам проблем цијене електричне енергије

28.12.2021. 16:56
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да привредни субјекти из сектора трговине и угоститељства проблем око цијене електричне енергије морају рјешавати у "Електропривреди Републике Српске", а не у Влади.

Вишковић је истакао да ће Влада Републике Српске подржати сваки договор.

- Не бјежим да будем раме за плакање свакоме, то ми је и посао, ваљда, али ти аранжмани су директно у фону 'Електропривреде Републике Српске' и привредних субјеката из сектора трговине и угоститељства - рекао је Вишковић.

Он је поручио да не бјежи да буде свједок преговора и истакао да премијер нема овлаштења нити ингеренције да рјешава такве проблеме.

Према његовим ријечима, као свједок је присуствовао и преговорима о цијени електричне енергије привредним субјектима.

- Ту сам рекао да ја немам ингеренције да некоме нешто наредим, али да ми је жеља да помогнем да дођу до рјешења. Колико знам да је договор и постигнут - рекао је Вишковић и додао да је данас и директору "Електропривреде" рекао да организује састанак и са привредним субјектима из сектора трговине и угоститељства. 

Коментари 0
Повезане вијести
Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО) Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО)
Божовић: Хитно покренути иницијативу за враћање цијене електричне енергије на износ прије доношења одлуке о увођењу „блок тарифе“ Божовић: Хитно покренути иницијативу за враћање цијене електричне енергије на износ прије ...
Вишковић: Наредне године више пара за борачке категорије Вишковић: Наредне године више пара за борачке категорије
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 23m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 29m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 56m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 48m
    0