Višković u posjeti Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Trnovu

02.09.2019. 09:20
0
IZVOR: Srna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće danas opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

Višković će u 9.30 časova razgovarati sa načelnikom opštine Istočna Ilidža Marinkom Božovićem. Sastanak će biti održan u zgradi opštine, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 

Premijer će u 10.00 časova prisustvovati svečanom otvaranju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži, a izjave za novinare su planirane nakon svečanog otvaranja. 

U prošloj i ovoj godini iz klirinških sredstava za izgradnju fiskulturne sale i proširenje Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" uloženo je 1,2 miliona KM, dok je iz budžeta Ministarstva prosvjete i kulture odobreno dodatnih 134.372 KM. 

Ova škola izgrađena je 2009. godine sredstvima iz Razvojnog programa Republike Srpske u iznosu od 2.650.000 maraka. Nedostatak fiskulturne dvorane je dugogodišnji problem u ovoj školi i djeca nisu imala uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. 

Izgradnjom fiskulturne dvorane ovaj problem je riješen i učenici će od ove školske godine neometano da imaju nastavu fizičkog vaspitanja. 

Za 11.00 časova zakazan je sastanak Viškovića sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem u zgradi opštine. Nakon sastanka, Višković će posjetiti gradilišta na kojima će biti izgrađena zgrada pozorišta, sportska dvorana i trg. 

Izjave za novinare su predviđene poslije obilaska gradilišta. 

U opštinu Istočno Novo Sarajevo od 2006. godine do danas, po različitim osnovama, uloženo je oko 131 milion KM, dok je oko 32 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske. 

Za završetak radova na izgradnji zgrade pozorišta izdvojeno je dva miliona KM, iz klirinških sredstava obezbijeđena su dva miliona KM za izgradnju sportske dvorane, a iz donatorskih sredstava Srbije oko dva miliona za izgradnju Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu. 

U Trnovu će u 14.00 časova predsjednik Vlade Republike Srpske položiti vijenac na novoizgrađeni centralni spomenik palim borcima i civilnim žrtvama u odbrambeno-otadžbinskom ratu. 

Tokom posjete Trnovu, Višković će razgovarati sa načelnikom opštine Dragomirom Gagovićem i sa odbornicima, a izjave su predviđene nakon sastanaka. 

U opštinu Trnovo od 2006. godine do danas, po različitim osnovama, uloženo je oko 10 miliona KM, a milion i po plasiran je kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO) Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 59m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    8h 4m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 56m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 26m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    9h 10m
    0