Вишковић у посјети Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Трнову

02.09.2019. 09:20
0
ИЗВОР: Срна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетиће данас општине Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

Вишковић ће у 9.30 часова разговарати са начелником општине Источна Илиџа Маринком Божовићем. Састанак ће бити одржан у згради општине, најављено је из Бироа Владе за односе с јавношћу. 

Премијер ће у 10.00 часова присуствовати свечаном отварању фискултурне сале у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи, а изјаве за новинаре су планиране након свечаног отварања. 

У прошлој и овој години из клириншких средстава за изградњу фискултурне сале и проширење Основне школе "Петар Петровић Његош" уложено је 1,2 милиона КМ, док је из буџета Министарства просвјете и културе одобрено додатних 134.372 КМ. 

Ова школа изграђена је 2009. године средствима из Развојног програма Републике Српске у износу од 2.650.000 марака. Недостатак фискултурне дворане је дугогодишњи проблем у овој школи и дјеца нису имала услове за извођење наставе физичког васпитања. 

Изградњом фискултурне дворане овај проблем је ријешен и ученици ће од ове школске године неометано да имају наставу физичког васпитања. 

За 11.00 часова заказан је састанак Вишковића са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем у згради општине. Након састанка, Вишковић ће посјетити градилишта на којима ће бити изграђена зграда позоришта, спортска дворана и трг. 

Изјаве за новинаре су предвиђене послије обиласка градилишта. 

У општину Источно Ново Сарајево од 2006. године до данас, по различитим основама, уложено је око 131 милион КМ, док је око 32 милиона КМ пласирано кроз кредите Инвестиционо-развојне банке Републике Српске. 

За завршетак радова на изградњи зграде позоришта издвојено је два милиона КМ, из клириншких средстава обезбијеђена су два милиона КМ за изградњу спортске дворане, а из донаторских средстава Србије око два милиона за изградњу Трга Републике Србије у Источном Новом Сарајеву. 

У Трнову ће у 14.00 часова предсједник Владе Републике Српске положити вијенац на новоизграђени централни споменик палим борцима и цивилним жртвама у одбрамбено-отаџбинском рату. 

Током посјете Трнову, Вишковић ће разговарати са начелником општине Драгомиром Гаговићем и са одборницима, а изјаве су предвиђене након састанака. 

У општину Трново од 2006. године до данас, по различитим основама, уложено је око 10 милиона КМ, а милион и по пласиран је кроз кредите Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО) Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    11h 1m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    6h 58m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    13h 5m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 19m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    9h 17m
    0