Višković: Vlada pokazala da želi pomoći boračkoj populaciji

15.12.2021. 21:11
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je tokom obraćanja u Narodnoj skupštini Srpske da je Vlada pokazala da želi pomoći boračkoj populaciji.

- Sa Boračkom organizacijom smo dogovorili da u narednom periodu, i to je u budžetu vidljivo, invalidnine rastu četiri odsto i mjesečni borački dodatak pet odsto i neće biti više 1,68 KM nego 1,76 KM - istakao je Višković.

On je naveo da je budžet Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite za 2022. godinu manji u odnosu na rebalans budžeta za 2021. godinu za oko 10 miliona KM, ali da je taj rebalans, u odnosu na budžet za prošlu godinu, veći za 31 milion KM.

- Gdje se gubi razlika? Gubi se gotovo 19 miliona KM koje su bile tekuća doznaka za penzionere. To je bila jednokratna pomoć penzionerima i iznosila je 18 miliona i 900.000 KM. Što znači da je budžet ovog ministarstva u rebalansu veći za boračke kategorije više od 10 miliona u odnosu na budžet za 2021. godinu. Prijedlog budžeta za 2022. godinu u odnosu na rebalans za 2021. godinu za ovo ministarstvo je uvećano za više od 16 miliona KM - rekao je Višković.

On je rekao da se želi razgovarati o registru boraca i o pravičnoj raspodjeli sredstava.

- Slažem se da trebamo da pokušamo zajedno tražiti rješenje u veoma značajnoj masi sredstava koja se izdvajaju da nađemo pravičnije rješenje za raspodjelu. Biću ponosan da u tome učestvujem i dam doprinos - istakao je Višković

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    12h 5m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    23h 38m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    23h 19m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    10h 19m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    8h 9m
    0