Вишковић: Влада показала да жели помоћи борачкој популацији

15.12.2021. 21:11
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је током обраћања у Народној скупштини Српске да је Влада показала да жели помоћи борачкој популацији.

- Са Борачком организацијом смо договорили да у наредном периоду, и то је у буџету видљиво, инвалиднине расту четири одсто и мјесечни борачки додатак пет одсто и неће бити више 1,68 КМ него 1,76 КМ - истакао је Вишковић.

Он је навео да је буџет Министарства рада и борачко-инвалидске заштите за 2022. годину мањи у односу на ребаланс буџета за 2021. годину за око 10 милиона КМ, али да је тај ребаланс, у односу на буџет за прошлу годину, већи за 31 милион КМ.

- Гдје се губи разлика? Губи се готово 19 милиона КМ које су биле текућа дознака за пензионере. То је била једнократна помоћ пензионерима и износила је 18 милиона и 900.000 КМ. Што значи да је буџет овог министарства у ребалансу већи за борачке категорије више од 10 милиона у односу на буџет за 2021. годину. Приједлог буџета за 2022. годину у односу на ребаланс за 2021. годину за ово министарство је увећано за више од 16 милиона КМ - рекао је Вишковић.

Он је рекао да се жели разговарати о регистру бораца и о правичној расподјели средстава.

- Слажем се да требамо да покушамо заједно тражити рјешење у веома значајној маси средстава која се издвајају да нађемо правичније рјешење за расподјелу. Бићу поносан да у томе учествујем и дам допринос - истакао је Вишковић

Коментари 0
Повезане вијести
Не ради систем који је Влада Српске платила 1,5 милиона КМ Не ради систем који је Влада Српске платила 1,5 милиона КМ
Вишковић: Повећање мајске пензија за 10 одсто Вишковић: Повећање мајске пензија за 10 одсто
Синдикати у Српској поставили ултиматум Влади Републике Српске Синдикати у Српској поставили ултиматум Влади Републике Српске
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  6h 28m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  5h 39m
  0
 • Ухапшено лице осумњичено за промет наркотицима у Источном Сарајеву
  2h 16m
  0
 • Крађа у Палама
  6h 42m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  5h 43m
  0