Vlada Srpske izdvaja više od 20 miliona KM za nove hotele na Jahorini

20.10.2021. 21:46
0
IZVOR: Katera

Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske u ovoj godini namjerava potrošiti 20,5 miliona maraka, najvećim dijelom za „rajske“ odmore navodne elite na Jahorini, sve to u situaciji kada je ukupni javni dug Republike Srpske 6,4 milijarde maraka, piše portal "Žurnal info".

Prema pisanju ovog portala, Vlada Republike Srpske u hotela "Rajska dolina" na Jahorini uložila je 20 miliona KM, a sada u planu ima renoviranje nekadašnjeg doma "Partizan", koji je u ruiniranom stanju.

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije bio je 15. septembar ove godine, a u obavještenju o nabavci kao predmet ugovora navedeno je "projektovanje, rekonstrukcija i adaptacija postojećeg objekta "Dom Partizan" i dogradnja novog objekta istih dimenzija, po sistemu "ključ u ruke", izgradnja internih saobraćajnica , velnes centra i parternog uređenja", piše "Žurnal".

Slika

Nekadašnji Dom "Partizan" u ruševnom stanju

Ovaj luksuz Vlade Republike Srpske na Jahorini građane će koštati oko sedam miliona KM.

Takođe, objavljen je tender za projektovanje, nadogradnju i adaptaciju objekta "Paviljon" u Sportsko-rekreacionom centru na Jahorinu, po sistemu "ključ u ruke", za šta će sa PDV-om biti potrošeno 6,5 miliona KM.

Prema Planu javnih nabavki i sredstava namijenjenih za budući hotel "Partizan" i objekat "Paviljon", uz onih 2,3 miliona KM iz prvobitnog Plana javnih nabavki za 2021. godinu, građane Republike Srpske ovakav luksuz Vlade koštaće više od 20 miliona KM.

I sve to u situaciji kada je ukupni javni dug Republike Srpske 6,4 milijarde maraka, a vlast se dodatno netransparentno zadužuje na međunarodnim berzama da bi održala likvidnost budžeta, piše "Žurnal info".

Komentari 0
Povezane vijesti
Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama
Počeo trodnevni međunarodni simpozijum "Agrosim" Počeo trodnevni međunarodni simpozijum "Agrosim"
Najčitanije
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    21h 31m
    9
  • Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
    14h 8m
    2
  • Susam kuglice sa tri vrste sira
    1h 10m
    0
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    17h 33m
    1
  • Marina Kurteš emotivna: U Istočnom Sarajevu upriličen veličanstven doček za viceprvakinju (FOTO)
    14h 38m
    0