Влада Српске издваја више од 20 милиона КМ за нове хотеле на Јахорини

20.10.2021. 21:46
0
ИЗВОР: Катера

Угоститељски сервис Владе Републике Српске у овој години намјерава потрошити 20,5 милиона марака, највећим дијелом за „рајске“ одморе наводне елите на Јахорини, све то у ситуацији када је укупни јавни дуг Републике Српске 6,4 милијарде марака, пише портал "Журнал инфо".

Према писању овог портала, Влада Републике Српске у хотела "Рајска долина" на Јахорини уложила је 20 милиона КМ, а сада у плану има реновирање некадашњег дома "Партизан", који је у руинираном стању.

Рок за преузимање тендерске документације био је 15. септембар ове године, а у обавјештењу о набавци као предмет уговора наведено је "пројектовање, реконструкција и адаптација постојећег објекта "Дом Партизан" и доградња новог објекта истих димензија, по систему "кључ у руке", изградња интерних саобраћајница , велнес центра и партерног уређења", пише "Журнал".

Слика

Некадашњи Дом "Партизан" у рушевном стању

Овај луксуз Владе Републике Српске на Јахорини грађане ће коштати око седам милиона КМ.

Такође, објављен је тендер за пројектовање, надоградњу и адаптацију објекта "Павиљон" у Спортско-рекреационом центру на Јахорину, по систему "кључ у руке", за шта ће са ПДВ-ом бити потрошено 6,5 милиона КМ.

Према Плану јавних набавки и средстава намијењених за будући хотел "Партизан" и објекат "Павиљон", уз оних 2,3 милиона КМ из првобитног Плана јавних набавки за 2021. годину, грађане Републике Српске овакав луксуз Владе коштаће више од 20 милиона КМ.

И све то у ситуацији када је укупни јавни дуг Републике Српске 6,4 милијарде марака, а власт се додатно нетранспарентно задужује на међународним берзама да би одржала ликвидност буџета, пише "Журнал инфо".

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 41m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 37m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 41m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 34m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 31m
    0