Vladika Joanikije: Milo nam je ponudio da likvidiramo sami sebe

27.05.2020. 11:52
0
IZVOR: nezavisne.com

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ponudio SPC da sama pristane na nestanak i brisanje svoje istorije i kanonske tradicije.

-Milo Đukanović nam je ponudio da likvidiramo sami sebe i da izbrišemo svoju istoriju. To što je ponudio nije samo pitanje imena. Kada se mijenja nekome ime, mijenja se i njegov identitet i njegova istorija i sve iz temelja- rekao je Joanikije za portal Sputnjik, a povodom izjave Đukanovića da je dao ponudu SPC da se napravi "crkva za sve pravoslavne vjernike u Crnoj Gori".

Prema riječima Joanikija, Đukanović želi da diktira SPC iako nije kršten i Srbima smeta kada se značenju Crne Gore dodaju "proustaški elementi".

-Ti elementi proustaštva nama smetaju, jer se sada nekako kače uz zvaničnu državnu ideologiju u Crnoj Gori, a naročito se kače za predsjednika Đukanovića, koji sve više, nažalost, liči na poglavnika Antu Pavelića, koji je osnivao 'hrvatsku pravoslavnu crkvu- rekao je Joanikije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Oni koji idu Hristovim putem učestvovaće u slavi vaskrsenja Mitropolit Joanikije: Oni koji idu Hristovim putem učestvovaće u slavi vaskrsenja
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    21h 4m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    20h 44m
    1
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    22h 1m
    0
  • Proslavljena slava Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    23h 15m
    0
  • Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku
    18h 53m
    4