Vlasenica: Električari u humanoj misiji

11.03.2021. 11:12
0
IZVOR: Srna

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Radne jedinice "Elektrodistribucija" Vlasenica sutra će učestvovati u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zvorniku, rekao je Srni predstavnik davalaca iz Vlasenice Nedeljko Milić.

- Dragocjenu tečnost daće 20 električara iz Vlasenice, Milića, Šekovića, Zvornika i Bratunca, koji su od ranije poznati kao veliki humanisti - istakao je Milić.

Akciju organizuje "Elektro-Bijeljina", u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Zvornik, ali će zbog epidemije virusa korona biti organizovana u manjem obimu nego ranijih godina.

Milić je naveo da je do sada krv dao 28 puta i da će to činiti sve dok ga zdravlje služi.

- Imamo u prosjeku oko pet litara krvi u tijelu, nadoknadićemo poklonjenu dozu za 24 časa, zbog čega bih poručio svima da pomognu bolesnima, nekad su i sekunde bitne. Nemojte da dozvolimo da zbog nedostatka krvi neko izgubi život - istakao je Milić.

On je rekao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrodistribucije" Vlasenica u februaru učestvovao u jednoj ovakvoj akciji na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu koju je organizovalo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Rudar" iz Ugljevika i u kojoj je prikupljeno 70 doza krvi.

- Djelujemo u okviru tog aktiva koji je najjači u dobrovoljnom davalaštvu i ima više od 1.000 članova, zbog čega smo ponosni da smo u društvu takvih humanista - istakao je Milić.

Aktiv dobrovoljnih davalaca "Elektro - Bijeljina", koji ima 400 članova, tokom godine poklanja krv četiri puta, ali se i u hitnim situacijama odazivaju na pozive.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    9h 48m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    9h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    9h 52m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    8h 43m
    0
  • Zatvorena likovna kolonija mladih talenata
    23h 10m
    0